Orășeanul Orășanu din orașul Salcea, bine băut la volan, a lovit pe trecerea de pietoni un orășean de 63 de ani din municipiul Suceava de asemenea cherchelit

Ieri după amiază, în jurul orelor 15.50, Orășanu Dumitru Iulian, de 57 ani, din oraşul Salcea, pe când conducea autoturismul marca Opel Vectra, pe strada Calea Burdujeni către oraşul de domiciliu, la trecerea pentru pietoni din dreptul intersecţiei cu strada Păcii nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat de 63 ani, din municipiul Suceava, angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc semnalizat şi marcat. L-a acroșat și l-a accidentat.

Pietonul vătămat corporal a fost transportat cu  ambulanţa la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, unde i-a fost stabilit următorul diagnostic preliminar: „contuzie antebraţ drept”. Orășeanul  a plecat de la fața locului, fiind identificat ulterior pe raza orașului de domiciliu.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Victima a fost de asemenea testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Ulterior, în urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea lui Orășanu Dumitru Iulian pentru o perioadă de 24 ore, începând cu data de 13.03.2019, ora 23.00 până la data de 14.03.2019, orele 23.00 și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *