”Orașul Siret, un mare șantier”, declarația președintelui CJ Gheorghe Flutur după ce a vizitat investițiile de la Siret

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul comunei Dornești, Gheorghe Luță, s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret. Gheorghe Flutur a solicitat imperativ găsirea de soluții pentru regularizarea de urgență a pârâului Ruda de pe raza comunei Dornești care a creat mari probleme la inundațiile din 2008 și 2010. Atunci au fost afectate peste 300 de locuințe, fiind nevoie să fie reconstruite 80 dintre ele iar situația devine îngrijorătoare de fiecare dată când au loc precipitații însemnate în zonă.

Președintele CJ Gheorghe Flutur și-a exprimat încă o dată indignarea pentru că, din 2012, nu s-a făcut nici o lucrare pe râul Suceava și pe afluenți.

Ulterior Gheorghe Flutur  împreună cu primarul orașului Siret, Adrian Popoiu  au trecut astăzi în revistă mai multe șantiere din Siret. Este vorba despre Reabilitarea și modernizarea DJ 291A Pădureni – Mănăstioara unde finanțarea este asigurată prin Proiectul ,,Creșterea mobilității urbane și reducerea emisiilor de CO2 în orașul Siret – prin introducerea transportului public local și prin crearea și modernizarea infrastructurilor de transport, velo și pietonale (FEDR – POR) în valoare de ‪4.736.720 Euro.

Un al doilea proiect vizează construirea și dotarea de ateliere, laboratoare și amfiteatru în cadrul Colegiului Tehnic Lațcu Voda (FEDR – POR), în valoare de ‪1.283.916 Euro. Concret, aici se va construi o clădire în care vor funcționa 3 laboratoare (proiectare CAD, textile, mecanică și măsurări), 3 ateliere (lăcătușărie, CNC, textile) și un amfiteatru și se vor dota atelierele și laboratoarele cu mobilier, scule, mașini, echipamente și software de specialitate.

Al treilea proiect are ca obiect reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu Program Normal “Luminița” (FEDR – POR), un proiect în valoare de ‪1.196.181 Euro.  Prin acest proiect se vor reabilita corpurilor de clădire existente și se va extinde corpul B, se va asigura dotare cu echipamente didactice și nedidactice.

Un al patrulea proiect dezvoltat la Siret vizează revitalizarea Zonei de Agrement Urbane din Zona Lacului de Acumulare Siret-Rogojești, din Siret. Un proiect FEDR – POR în valoare de ‪2.035.064 Euro. Se va realiza extinderea suprafeței spațiilor verzi din orașul Siret cu o suprafață de 17.000 mp, iar spațiile verzi din proiect vor fi dotate cu mobilier urban și se vor crea facilități de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate.

Concluzia președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur: ”Orașul Siret este un mare șantier. În mare parte este meritul primarului Adrian Popoiu și al echipei sale, cu care și noi colaborăm foarte bine. Avem proiecte derulate împreună. Un primar gospodar, cu viziune, a reușit să atragă foarte multe fonduri europene. Astfel de primari merită toată aprecierea și sprijinul”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *