Ordin de protecție nerespectat: concubinul Litră și concubina Baban, încălcarea ordinului de protecție, concubinul Litră încătușat

Noile prevederi ce stabilesc condiții mai stricte pentru punerea în aplicare a ordinelor de protecție, cu consecințe și mai stricte, aduc în atenția opiniei publice drame dintre cele mai diverse.

Astfel,  în după amiaza zilei de 12 martie a.c., pe la ora  ora 16.30, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin plângere de către Cerasela Baban de 24 ani din municipiul Rădăuți, despre faptul că fostul său concubin,  Costică Litră de 30 ani din localitate, a încălcat ordinul de protecție.   

La data și ora de mai sus, C. Litră s-a întâlnit cu fosta concubină pe str. Piața Unirii din municipiu, în fața sălii de jocuri ”Royal” și s-a apropiat de aceasta la mai puțin de 10 metri, adresându-i cuvinte jignitoare. Prin aceasta, Litră  a încălcat  ordinul de protecție emis împotriva sa la data de 08.11.2018 de către Judecătoria Rădăuți, prin care este obligat să păstreze față de fosta sa concubină o distanță de minim 10 metri, precum și de a avea orice fel de contact cu aceasta, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice mod.

Prin ordonanță, cu încunoștințarea procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus reținerea suspectului Costică Litră pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 12.03.2019, orele 20.30, acesta fiind introdus în C.R.A.P. Suceava.

La expirarea măsurii, suspectul urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru luarea măsurii controlului judiciar.

 În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,nerespectarea hotărârii judecătorești ”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *