Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer conferit artistului grafic Mihai Pânzaru – PIM de președintele Klaus Iohannis, astăzi, de Ziua Culturii Naționale (foto: Radio Top)

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a conferit astăzi, de Ziua Culturii Naționale recunoscutului artist plastic sucevean, graficianul Mihai Pânzaru – PIM, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer. Acordarea acestei importante distincții a avut loc în cadrul unui eveniment care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Maestrul Mihai Pânzaru – PIM, a fost recompensat „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția importantă avută, de-a lungul întregii sale activități, la promovarea culturii și a identității naționale românești”, potrivit Administrației Prezidențiale.

Mihai Pînzaru-PIM, caricaturist la Săptămânalul ”Jupânu”, realizator de emisiuni la Postul regional de televiziune ”Intermedia” Suceava, suflet organizatoric pentru nenumărate acțiuni culturale de certă valoare în Suceava și în țară, a debutat artistic în 1969 la revista „Urzica”. A publicat peste 20.000 de lucrări de grafică umoristică, portrete și ilustrații de carte în țară și în străinătate și a primit 25 de premii naționale importante și cinci mari premii internaționale. A participat la peste 150 de saloane naționale, dar și la peste 150 de saloane internaționale în 20 de țări de pe cinci continente. Mai bine de 1.000 de lucrări de-ale sale se află în colecții particulare sau de stat. În 2000, președintele României i-a acordat maestrului Mihai Pânzaru – PIM Ordinul Național „PENTRU MERIT” artistic, în rang de Cavaler, cu Cruce de argint. Mihai Pînzaru-PIM este „Cetățean de Onoare” al localităților Suceava, Gura Humorului, Petrila și Urziceni.

În 2017, la propunerea fostului prefect de Suceava, Constantin Harasim, graficianul a fost înscris în Cartea de onoare a valorilor bucovinene și a primit placheta „Diploma de Excelență”, pentru întreaga activitate. Mîine, 16 ianuarie 2021, Mihai Pînzaru-PIM va împlini 75 de ani.

La mulți ani sănătoși Maestre! Felicitări!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *