Mopan Suceava
Comunicate de presaPolitica

Ore de Educaţie pentru Sănătate în școli începând cu anul școlar 2020-2021, inițiativă legislativă adoptată a deputatului PSD Suceava Dr. Maricela Cobuz

Educația privind sănătatea alimentației a devenit prioritară pentru elevi, prin intrarea în vigoare a Legii 38/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011.

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică a cărei prevalență s-a triplat în multe ţări din Europa, în Statele Unite ale Americii a crescut în mod alarmant, peste 60% din populaţia americană fiind supraponderală sau obeză.

În România, conform unor studii, aproximativ 15% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 16 ani sunt obezi, prevalența fiind ușor crescută la fetele de vârstă școlară.

În acest sens, în anul 2017 am inițiat personal proiectul de lege privind introducerea orelor de nutriție, care a fost anul acesta adoptat. Astfel, Ministerul Educaţiei Naţionale în colaborare cu Ministerul Sănătăţii va elabora o strategie privind educaţia pentru sănătate şi nutriţie până la data de 31 decembrie 2019. Strategia va fi transpusă în planurile-cadru de învăţământ începând cu anul şcolar 2020 – 2021.

Ca deputat în Comisia pentru sănătate și familie și medic pediatru consider că este necesar introducerea orelor de Educaţie pentru Sănătate în școli, alimentația fiind primordială pentru sănătatea copiilor.

COMUNICAT DE PRESĂ, Dr. Maricela Cobuz, deputat PSD Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *