Oribil: partenerul de pahar nu avea bani pentru țuica pe care o băuseră împreună. I-a cerut la schimb să îi dea nevasta, pentru relații intime. Fiind refuzat, Guzu Ionuț a sărit în cârca bărbatului și i-a tăiat gâtul. A fost arestat și trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a suceveanului Guzu Ionuț Neculai dintr-o localitate rurală a județului Suceava,  cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la omor.

 La data de 20 ianuarie 2019, în jurul orei 14:00, Ionuț Guzu s-a întâlnit cu persoana vătămată și, împreună cu aceasta s-a deplasat cu atelajul hipo aparţinând inculpatului pe raza comunei în care ambii domiciliază. Persoana vătămată avea asupra sa o sticlă conţinând băuturi alcoolice şi a consumat împreună cu inculpatul din această băutură pe parcursul deplasării.

În jurul orei 21:30 cele două persoane au ajuns la locuinţa persoanei vătămate, aceasta invitându-l pe inculpat înăuntru pentru a mai purta diverse discuţii. Întrucât în casă nu avea băuturi alcoolice dar doreau să consume în continuare, persoana vătămată a primit de la inculpat bani, după care s-a deplasat la vecinul său şi a cumpărat de la acesta cantitatea de 500 ml palincă, apoi a revenit la domiciliu şi a început să consume din băutură împreună cu inculpatul. S-a reţinut că în imobil se afla şi soția persoanei vătămate.

În jurul orei 22:00 cu aproximaţie, pe fondul stării avansate de ebrietate în care se afla, inculpatul a afirmat către persoana vătămată că ar avea o datorie faţă de el (ar trebui să-i dea bani pentru băutura pe care a consumat-o) dar, pentru că persoana vătămată i-a replicat că nu are bani, Ionuț Neculai Guzu  i-a comunicat că trebuie să accepte să întreţină relaţii intime cu nevasta partenerului de pahar.

Soţii au refuzat acest lucru, iar Guzu a scos din buzunar un briceag şi i-a ameninţat pe cei doi.

Bărbatul de casă s-a ridicat de pe fotoliul pe care stătea, s-a apropiat de măsuţa de lângă pat unde se aflau telefoanele mobile şi a luat unul dintre acestea, l-a împins pe inculpat şi s-a îndreptat către uşă cu intenţia de a solicita ajutor din partea autorităţilor. Guzu a sărit din spate asupra acestuia, cu intenţia de a-l opri să părăsească încăperea. Având în mâna dreaptă cuţitul, i-a provocat o plagă tăiată victimei în zona gâtului, după care s-a împiedicat și a căzut pe podea.

Rănitul a părăsit în grabă locuinţa, ascunzându-se în apropiere, şi de pe telefonul său mobil a apelat Dispeceratul 112 solicitând sprijinul autorităţilor. În momentul imediat următor inculpatul Guzu a părăsit la rândul său locuinţa şi s-a deplasat cu căruţa spre domiciliul său.

După sesizarea lucrătorilor de poliţie judiciară persoana vătămată a fost transportată la spital în vederea asigurării asistenţei medicale necesare.

Conform concluziilor medicului legist victima a prezentat o plagă şi o excoriaţie cervicală antero-laterală stânga şi o echimoză piramida nazală produse prin lovire cu obiect tăietor-înţepător, precum şi prin lovire cu sau de corpuri dure. Medicul legist a apreciat că leziunile ar necesita în vederea vindecării un număr de 8-9 zile îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *