Mopan Suceava
Sanatate

Pacient cu AVC acut din Bârlad, operat cu succes de echipa de neurologi și radiologi intervenționiști a Spitalului Clinic Județean Suceava

Echipa de medici neurologi si radiologi intervenționiști a SCJU Suceava a rezolvat cu succes primul AVC acut trimis de la Spitalul Municipal Bârlad.

Singurul centru de tratament endovascular al AVC din Moldova si unul dintre cele 10 centre de la nivel național, își extinde astfel arealul medical de tratare a pacienților cu AVC acut.

Activitatea centrului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ” Sf. Ioan cel Nou ” Suceava se desfășoară în program permanent 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, prin eforturi uriașe din punct de vedere al resursei umane ( cadre medicale din secția de neurologie și Laboratorul de Radiologie Intervențională), precum și prin eforturi financiare remarcabile din partea spitalului, deoarece în continuare Ministerul Sănătății nu poate susține decât o mică parte din aceasta activitate.

Costul total al tratării unui astfel de pacient depășeste suma de 15000 lei, Spitalul Clinic Judetean Suceava clasându-se pe locul patru la nivel național ca număr de pacienți tratați, la diferență foarte mică de Centrul clasat pe locul 3.

In cursul zilei de 17 martie 2024 la ora 17 , echipa medicală suceveană a fost anunțată cu privire la un bărbat de 78 de ani din Bârlad, cu AVC, iar în aproximativ 3 ore pacientul a fost admis în sala de cateterism, beneficiind de cel mai modern tratament al AVC, cu evoluție favorabilă.

Plecarea ambulantei cu pacientul din Barlad a fost întârziată din cauza că spitalul se afla în imposibilitatea efectuării investigației tomografice, așa cum impune protocolul medical, neavând linie de gardă pe specialitatea radiologie.

Deficiențe medicale în ceea ce privește gestionarea medicală a AVC-urilor se găsesc în aproape toate spitalele care trimit pacienți la Suceava, de aceea Spitalul Județean face apel către instituțiile abilitate, pentru ca acestea să țina pasul din punct de vedere al resursei umane, financiare și a bazei materiale cu SCJU Suceava, pentru a trata modern și eficient cat mai mulți pacienți din toate regiunile țării.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *