Pacienții de la Spitalul Județean care nu vor putea fi trimiși acasă vor fi direcționați către spitalele din Botoșani și Rădăuți. Mâine, secretarul de stat Nelu Tătaru, vine la Suceava să evalueze situația

Prefectura Suceava a transmis în această seară, că toate  cadrele medicale de la Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava  vor intra in izolare iar toate spațiile spitalului vor fi  dezinfectate  în urmatoarele 48 de ore. Ulterior, Sptalul Sucevean va fi  folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, pacienții internați pentru alte afecțiuni fiind transferați la alte spitale din zonă: Spitalul municipal  Rădăuți și Spitalul din Botoșani.

Lucian Indrei, director executiv al DSP Iași a fost  desemnat prin Ordin al ministrului sănătății coordonator pentru gestionarea COVID 19 al regiunii Moldova. La întâlnirea de astăzi de la Prefectura Suceava au participat  prof.univ.dr. Carmen Diana Cimpoeșu, Vasile Rîmbu – managerul Spitalului Județean Suceava, directorul medical dr. Doina Ganea,  șeful UPU dr. Liviu Cârlan, conducerea DSP Suceava- director executiv Silvia Boliacu si medicul epidemiolog dr. Cătălina Zorescu, șeful ISU Suceava,  colonel Costică Ghiață, vicepresedintele CJ Viorel Seredenciuc  și managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronache.

Pe de altă parte,  Ministerul Sănătății a informat că situația epidemiologică de la Spitalul Județean Suceava este în curs de evaluare. În prezent, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s-a deplasat directorul Directiei de Sănătății Publice Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport complet asupra situației.

La solicitarea ministrului Sănătății, mâine, dr. Nelu Tătaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății  va fi la Suceava pentru gestionarea situației. ”În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului intr – o unitate sanitara vor fi transferați la alte spitale. Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat”, se arată în mesajul transmis de Ministerul Sănătății.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *