Pactul propus de PMP Suceava celorlalte partide de reducere la 300 a numărului de parlamentari și de eliminare a pensiilor speciale, nu a fost semnat de niciunul dintre reprezentanții acestora

Președintele Organizației Județene PMP Suceava, Marian Andronache a arătat cum Partidul Mișcarea Populară a propus tuturor formațiunilor politice un Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, în perspectiva ciclului legislativ 2020 – 2024.

Acest model de angajament  a fost transmis către candidații aflați pe primul loc pe listele pentru Camera Deputaților și Senatul României de la cele mai importante partide. În cazul județului Suceava, către Eugen Bejinariu, candidat PSD la  Camera Deputaților și Ioan Stan, candidat PSD la Senatul României; Ioan Balan, candidat PNL la Camera Deputaților, Constantin – Daniel Cadariu, candidat PNL la Senatul României; Radu – Tudor Ciornei, candidat USR – PLUS la Camera Deputaților, Gheorghiță Mîndruță, candidat USR – PLUS  la Senatul României; Cătălin Ioan Nechifor, candidat Pro România la Camera Deputaților, Octavian Ilisoi, candidat Pro România la Senatul României.

Desigur, angajamentul a fost semnat de cei doi candidați aflați pe prima poziție în listă pentru Camera Deputaților și Senat ai PMP Suceava,  – Marian Andronache și Doru Lefter.

Deși au avut la dispoziție mai multe zile, niciunul dintre candidații enumerați nu au dorit să semneze acest angajament, care conține în esență punerea în aplicare a rezultatului referendumului din 2009 când 83,81% dintre români s-au declarat de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maxim 300 de persoane  iar cercetări ale BCS arată că 90% dintre români vor eliminarea pensiilor speciale.

Partidul Mișcarea Populară a cerut clasei politice să dea un exemplu, să își reformeze instituțiile să înceapă chiar cu micșorarea Parlamentului  și cu eliminarea pensiilor speciale  pentru politicieni.

”Experiența trecută ne arată că bătălia politică de la nivel local, exportată la București și păstrarea parlamentarilor în zona de demarcație politică au ținut județul și țara în loc. Dacă toate partidele din județ și-ar fi dat mâna, ar fi realizat că sunt înainte de toate, în slujba cetățenilor și ar fi semnat acest acord propus de PMP, acționând unitar, la nivel parlamentar și politic, aceste proiecte mult dorite de români ar putea deveni realitate în următorul Parlament”, a fost mesajul transmis de președintele PMP Suceava Marian Andronache, care, cum s-a văzut, nu a avut ecou  din partea celorlalte formațiuni politice, în județul Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *