Pădurarului de la cantonul Tonova și șefului de district responsabil din cadrul OS Moldovița li se vor desface contractele de muncă, anunță DS Suceava

Direcția Silvică Suceava a transmis un comunicat de presă referitor la tăierile ilegale de arbori înregistrate în cantonul silvic nr. 3 Tonova din cadrul Ocolului Silvic Moldovița, pe care îl prezentăm în cele de urmează:  

În urma unui  control efectuat de către personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Moldovița, în prezența delegaților Gărzii Forestiere Suceava și a personalului de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și Secția Poliție Rurală nr.14 Vama s-a constatat tăierea ilegală a unui număr de 13 arbori cu un volum la cioată de 39,635 mc și o valoare a prejudiciului de 38879,68 lei. Inspecția a fost efectuată în cantonul silvic nr. 3 Tonova, U.P. II Argel, u.a. 176 A.

 Având în vedere gravitatea faptelor, în data de 05.08.2020 Comitetul Director al Direcției Silvice Suceava a analizat și a aprobat măsurile propuse de către Biroul Paza și Protecția Pădurilor, luând hotărârea de a înainta către Consiliul de Disciplină propunerea de desfacere a  contractului individual de muncă a pădurarului titular de canton și a șefului de district, ambii din cadrul Ocolului Silvic Moldovița.

În funcție de rezultatele cercetărilor penale care sunt în curs de desfășurare și cercetările administrative ce se vor efectua, Consiliul de Disciplină va hotărî măsurile ce se impun a fi luate.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *