ActualitateAdministratie

Pădurile Parc Șipote și Zamca au intrat în proprietatea municipiului Suceava. După alegerile parlamentare, va fi o consultare publică privind investițiile ce se vor face în cele două zone

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi într-o conferință de presă online că în cursul zilei de vineri, 16 octombrie, a semnat protocolul de predare  – primire pentru pădurile parc de la Romsilva. Este vorba despre 143,95 hectare de fond forestier. După alegerile parlamentare se va organiza o consultare publică privind investițiile care se vor face  la Șipote și în păduricea Zamca.

”De vineri suntem deja proprietarii acestui parc. Avem obligația de a încheia un contract de administrare cu un ocol silvic în baza unui control de fond. Am încheiat acest contract cu Ocolul Silvic Pătrăuți,   care s-a ocupat și până acum de administrarea suprafețelor de pădure pe care le-a avut municipiul Suceava. trebuie să respectăm regimul silvic. Trebuie să asigurăm elaborarea studiului de fundamentare pentru această categorie de fond forestier. Noi avem făcut deja acest studiu de fundamentare, de ICAS Brașov. Îl vom depune la Romsilva, astfel încât să putem merge mai departe cu proiectele pe care trebuie să le facem în această pădure parc.

După alegerile parlamentare, vom face o consultare publică privind investițiile pe care vrem să le facem în Parcul Șipote și în zona Zamca.”, a transmis primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *