Pagube de 100.000 de lei în incendiul de la Berchișești. Doi porci și 40 de găini au pierit în focul pornit de la un scurtcircuit electric

IPJ Suceava a venit astăzi  cu detalii despre incendiul care a cuprins ieri după amiază o gospodărie din comuna Berchișești, care a mistuit agoniseala de o viață a unei familii.

Pe la ora 15,30, proprietarul un bărbat de 54 ani se afla împreună cu familia în curtea locuinței sale, când a auzit un zgomot puternic în partea din spate a unei anexe gospodărești, iar la scurt timp a observat că a izbucnit un incendiu la adăpostul de animale.

Ca urmare a faptului că anexa unde a izbucnit incendiul era construită din lemn iar în interior erau depozitate furaje, focul s-a propagat cu repeziciune și la depozitul de furaje precum și la două case de locuit amplasate una lângă alta în aceeași curte.

Pentru stingerea incendiului, la fața locului au intervenit un număr de 11 autospeciale pentru stingerea incendiului din cadrul ISU Suceava, Fălticeni, Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, precum și două autospeciale din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, cu un efectiv de 35 de lucrători.

După circa 3 ore s-a reușit stingerea incendiului, în urma căruia ars cele două case,  anexe gospodărești (depozit furaje, adăpost animale, magazie lemne și șopron), pe o suprafață de circa 800 metri pătrați, toate construite din lemn, acoperite cu tablă și azbociment, un motor monofazat, bunuri electrocasnice, mobilier, o stivă cu circa 10 metri de lemne de foc, 10 metri cubi de cherestea, prejudiciul fiind estimat la circa 100.000 lei.   

În incendiu au pierit de asemenea 2 porci și 40 de păsări.

În urma investigațiilor efectuate, lucrătorii ISU au stabilit cauza producerii incendiului ca fiind: „efectul termic al curentului electric – cablu conductor electric defect”. 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *