Pagube de 21,8 milioane de lei în județul Suceava, după calamitățile de început de vară, anunțate de prefectul Mirela Adomnicăi

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi a făcut ieri, într-o conferință de presă o declarație privind valoarea pagubelor produse de calamitățile de la începutul acestei veri. Ea arătat că ultima cifră se ridică la 21,8 milioane de lei, sumă pentru care se va iniția un al doilea proiect de hotărâre de guvern pentru obținerea de despăgubiri.

Mirela Adomnicăi a anunțat că miercuri, 3 iulie a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului pentru Situații de Urgență. În perioada 17-27 iunie am avut 33 de avertizări meteo și hidrologice, un cod roșu, 16 portocalii meteo, 6 portocalii hidro și alte 10 avertizări galbene meteo. Pagubele evaluate în acest interval au fost de 21,8  milioane de lei. Au fost afectate 31 de unități administrativ teritoriale, în 81 de localități. Au fost distruse 9 poduri, 39 de podețe, 10 punți, 14,6 kilometri de drum județean, 58 de kilometri de rețea stradală, 126 de kilometri de drum comunal, 4,7 kilometri de apărări de mal.

”Cele mai multe probleme le-am avut pe raza comunei Boroaia unde se fac acum lucrări de către SGA pentru amenajarea cursului râului Moldova pentru a se pune în siguranță casele de pe malul afectat. Vom iniția un alt proiect de hotărâre de guvern, care să completeze alocarea sumelor cerute pentru calamități în județ, de la 18 milioane la 21,8 milioane lei. Sperăm ca cele două proiecte de hotărâre de guvern să fie aprobate și să primim despăgubiri pentru a reabilita infrastructura afectată” a spus prefectul Mirela Adomnicăi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *