Actualitate

Pagube de peste 1 milion de euro în incendiul de miercuri noapte, de la depozitul SIDEM de lângă URB Rulmenți

Polițiștii au anunțat că în continuarea cercetărilor din 28.06.2023 cu privire la incendiul produs la o hală ce aparține de S.C SIDEM S.R.L din comuna Șcheia, de lângă URB Rulmenți SA, s-a stabilit că aceasta aparține de fapt firmei SID INVESTMENT, iar bunurile din interiorul acesteia, distruse, au aparținut societăților SC SIDEM SRL, SC VAS ELIDAR CONSTRUCT SRL, SC CONSEL GRUP SRL ȘI SC AMENAJ IMPEX SRL.

Cu ocazia cercetării la fața locului, s-a stabilit faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit la panoul electric principal din partea centrală a halei, după care s-a extins pe toată suprafața de aproximativ 12.000 mp.

Comisia din cadrul ISU Suceava care s-a deplasat la fața locului a concluzionat faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit la panoul electric principal din partea centrală a halei.

În urma cercetării la fața locului au fost ridicate și ambalate mai multe mijloace materiale de probă, constând în conductori de alimentare electrică și masă de alimentare a cablurilor.

Prejudiciul cauzat în dauna SC SIDEM SRL a fost estimat la suma de aproximativ 900.000 euro, cel cauzat în dauna SC VAS ELIDAR CONSTRUCT SRL a fost estimat la suma de aproximativ 190.000 euro, cel în cauza SC CONSEL GRUP SRL a fost estimat la suma de 20.000 euro, cel în cauza SC AMENAJ IMPEX SRL a fost estimat la suma de 60.000 euro, iar cel în cauza SC SID INVESTMENT SRL, societatea care deține hala metalică, nu a putut fi estimat.

În cauză a fost întocmit dosar penal numărul cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *