Mopan Suceava
Actualitate

PAGUBE MARI, DESPĂGUBIRI MICI LA INUNDAȚII, CONCLUZIA DEPUTATULUI CĂTĂLIN NECHIFOR, PREȘEDINTELE ”PRO ROMÂNIA” SUCEAVA

Președintele filialei județene a Partidului Pro România, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a făcut ieri într-o conferință de presă o trecere în revistă a modului în care au fost sprijinite localitățile din județul Suceava, după calamitățile din această vară, de guvern. ”Până acum s-au alocat destul de puțini bani pentru a se reface infrastructura ce a fost afectată. Guvernul nu a reușit până acum să acorde sumele de bani necesare. Mai mult, împărțirea pe care a făcut-o guvernul este total disproporționată. Sunt localități care au primit despăgubiri de 100% dar sunt și altele care au primit sume derizorii, de 1000 de lei. Cu suma aceasta cumperi bane, cumperi shaturi, dacă vrei. Practic, ar costa mai mult cheltuiala cu convocarea unei ședințe extraordinare pentru a se stabili utilizarea acestor bani, decât suma alocată”, a explicat Cătălin Nechifor.

El a prezentat și o suită de grafice, pe municipii, orașe și comune, care relevă cum au fost distribuiți banii pentru calamități, în această vară. Câmpulung Moldovenesc n-ar fi primit nimic, la fel și Cajvana, Dolhasca, Solca și Vicovul de Sus. Nechifor a dat exemplul orașului Solca, o localitate cu posibilități financiare limitate, care ar putea intra în faliment, dacă guvernul nu va putea găsi o formulă de ajutor.

La localitățile rurale, au fost prezentate de asemenea grafice din care rezultă că mai multe comune, Adâncata, Bălcăuți, Brodina, Calafindești, Dolhești, Ilișești, Mălini, Moara, Moldovița, Ostra, Poieni Solca, Vama, Volovăț, Vulturești, etc. au fost alocări foarte mici comparativ cu necesarul solicitat, în multe dintre localitățile enumerate pagubele produse de intemperii fiind foarte mari.

”Am auzit zvonuri că guvernul intenționează să finanțeze aceste lucrări din fondul de solidaritate al Uniunii Europene. E un lucru bun dar asta înseamnă că banii vor veni abia anul viitor. Lucrările însă trebuie făcute acum”, a mai spus Cătălin Nechifor, care a făcut și o mică paranteză legată de podul de la Milișăuți precum și cu alternativa rutieră spre Rădăuți prin Șcheia – Mihoveni  – Todirești, Cajvana – Arbore – Milișăuți, drum modernizat în perioada în care el era președinte al Consiliului Județean Suceava. El propune ca și această alternativă rutieră poate fi făcută cunoscută inclusiv prin panotaje mari la intersecțiile principale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *