PAGUBE NU FOARTE MARI LA CULTURILE AGRICOLE DIN JUDEȚ, ÎN URMA CALAMITĂȚILOR DIN VARĂ. ÎNCERCĂRI DE SUPRAESTIMARE A PAGUBELOR, DEJUCATE DE COMISIA DE EVALUARE

 

Direcția pentru Agricultură Suceava a  centralizat dimensiunea și valoarea pagubelor produse de intemperiile din lunile iunie- iulie din acest an în județ. Comisiile de specialitate care s-au deplasat în toate unitățile administrativ teritoriale unde au fost chemate, au stabilit că au fost afectate în total 334,59 hectare de culturi iar valoarea totală a culturilor distruse este de 180.000 de lei. Pentru despăgubirea fermierilor vor fi efectuate demersuri la Guvern.

Silvia Boliacu, subprefect al județului Suceava a considerat că ”am fost binecuvântați. Culturile agricole și-au revenit în cea mai mare parte după precipitațiile abundente din luna iunie. Sperăm că nu vor mai fi alte probleme până la sfârșitul campaniei de recoltare.

Pe de altă parte, s-a aflat că mulți fermieri au încercat să obțină certificarea de culturi calamitate pentru suprafețe mult mai mari. Spre nenorocul lor, șeful acestor comisii de evaluare, inginerul agronom Vasile Costan, el însuși fermier, a supravegheat în cele mai mici detalii și în cunoștință de cauză operațiunea de evaluare a pagubelor spre dezamăgirea unor producători care vedeau o bună oportunitate de obținere a unor sume din bugetul public, pentru calamități inexistente.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *