Parcarea ”La rațe”, sugerată de municipalitate, nu este pe placul taximetriștilor. Deși nu este legal, aceștia continuă să preia clienții din fața gării Burdujeni

În luna octombrie a anului trecut, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Transporturi, vechea poliție TF, a luat decizia de a nu mai permite staționarea taxiurile în fața gării Burdujeni din municipiul reședință de județ. Parcarea din fața gării aparține SNCFR, care nu a alocat nici un loc de parcare pentru o eventuală stație de taxiuri.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, anunța la acea vreme că există un spațiu pe o stradă publică destinată parcării taxiurilor, la cam 50-100 de metri de gară doar că acesta nu a fost niciodată folosit. Nici până atunci și nici în momentul de față, arătăm acum, dovedind cu fotografii relevante, nu este folosită de către taximetriști parcarea din fața gării Burdujeni, în ciuda polițiștilor TF și a conducătorilor auto  care aduc sau preiau de la gară rudele ce vin sau pleacă cu trenul.

Reamintim că la jumătatea lunii octombrie a anului 2018, Poliția a hotărât să ia măsuri drastice împotriva taximetriștilor care au permanentizat  acea stație din fața gării, care, oficial, nu a existat niciodată.

Numai că taximetriștii au decis să râdă în nas atât polițiștilor de la Transporturi cât și municipalității, SNCFR-ului și tuturor aparținătorilor care vin la gară să conducă sau să preia rude, prieteni ori cunoștințe, continuând să își parcheze mașinile în fața principalei porți feroviare a municipiului Suceava, fără să se simtă jenați că produc incidente în trafic. Sub nicio formă, nu sunt de acord să își aștepte clienții în fundătura ”La rațe” din apropierea defunctei autogări din Burdujeni, numită așa acum un sfert de veac, după o crâșmă de cartier demult sucombate.

Decizia luată de polițiști în luna octombrie a anului 2018 a venit după ce anterior au fost mai multe semnale  din partea cetățenilor, care au reclamat că taximetriștii au pus efectiv stăpânire pe parcarea gării Burdujeni, șoferii veniți cu treabă fiind de multe ori certați, blocați, chiar amenințați de șoferii de taxi.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat atunci că i-a informat pe taximetriști că nu au dreptul să ocupe locurile de parcare din fața gării Burdujeni, purtându-se o corespondență între Poliția Transporturi și Primăria municipiului Suceava,pentru a deveni funcțională stația de taxe aferent gării Burdujeni de pe strada Nicolae Iorga în locul denumit ”La  rațe” cu 16 locuri de parcare pentru taxiuri. 

Please follow and like us:

One thought on “Parcarea ”La rațe”, sugerată de municipalitate, nu este pe placul taximetriștilor. Deși nu este legal, aceștia continuă să preia clienții din fața gării Burdujeni

  • 10 februarie 2019 la 15:11
    Permalink

    Nu vad de ce n-ar fi legal ca taximetristii sa preia calatorii din fata garii Suceava, asa cu se intampla la Gara de Nord din Bucuresti. Chiar este necesar ca acestia sa se deplaseze 200-300 m pana la locul indicat de primarie, cu bagaje, copii etc.?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *