Parcarea pustie de sub Piața Mică

Sub Piața Mică recent modernizată, sunt peste 70 de locuri de parcare, acum gratuite. Pe lângă Piața Mică trece Aleea Saturn, îngustă, cu blocuri până în drum. Între blocuri, la câțiva metri, este o parcare mare cât un teren de fotbal, zice-se de reședință, dar accesibilă oricui, gratuit. Asta e mai mult  plină de obicei, în zi de lucru. Aleea Saturn plesnește de mașini oprite în toate felurile posibile.

Dedesubtul Pieței, în parcarea cea nouă,  orice poate să pună de o miuță. Doar o mașinuță singuratică ar încurca. Deasupra piața e plină de târgoveți veniți cu automobilul propriu, după cumpărături. Și acesta a fost înghesuit pe strâmta Aleee Saturn, printre celelalte, iar străduță pe care se chinuie  fără succes să intre mașina firmei de salubritate.

Bărbatul are patru sacoșe gigantice, câte două în fiecare mână, pline ochi cu gogoșari, hribi, castraveți, cartofi, vinete și alte produse de sezon.

Doamna vorbește la telefon: Dragă, e bună piața, s-au ieftinit gogoșarii, au apărut și opinticii, dar mai aștept…  Îți povestesc când mă întorc la birou. Bărbatul cu ochii holbați, cerșește ajutor… Ce-i dragă? Deschide te rog portbagajul! îngaimă el.  Aaa! Asta era!  hai că vorbim. Te pup! Pa! Vorbim! De ce nu mi-ai spus?

Și vine întrebare nepotrivită: Dacă ați venit să faceți cumpărături la piață, de ce nu ați parcat dedesupt, în parcarea subterană?

Vine rapid și răspunsul de la doamna: Cine? Noi? Hai dragă, eram doar în trecere!

Mașina firmei de salubrizare se tot chinuie să se strecoare printre mașinile oprite doar în trecere în fața Pieței Mici iar mașinuța aceea mărunțică așteaptă singură în parcarea suberană care sună a gol.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *