Parcări gratuite la Spitalul județean Suceava doar pentru vizite oficiale

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, a făcut o trecere în revistă a lucrărilor ce se desfășoară în perimetrul  pe care principala unitate spitalicească din județ îl administrează privind amenajarea locurilor de parcare.

Reamintim că un proiect de hotărâre privind stabilirea unui preț de parcare a automobilelor în incinta Spitalului Județean a fost votat și acum produce consecințe. Cei care doresc să parcheze în acest perimetru, indiferent dacă sunt angajați ai Spitalului, vizitatori, pacienți pentru serviciul de ambulatoriu, trebuie să plătească taxa de parcare. Fiindcă doar în acest fel vor fi delimitați cei care și-au făcut un obicei din a-și parca mașinile în curtea Spitalului, cu treabă în jur, de cei care au cu adevărat nevoie de aceste locuri de parcare.

Managerul Vasile Rîmbu a transmis mesajul încurajator, explicând că cei care nu mai au răbdare să intre cu mașinile în curtea Spitalului Județean, în ultimele zile ale lunii octombrie ori  în prima zi a lunii noiembrie parcările noi din perimetrul administrat de Spitalul Județean, vor funcționa.

” Va fi un sistem modern de acces, care va asigura confortul atât al angajaților spitalului cât și al vizitatorilor”, a declarat managerul Vasile Rîmbu.

Pentru a  curma oarecum discuțiile legate de  oportunitatea  oficializării parcării cu plată la Spitalul Județean, managerul Vasile Rîmbu a  explicat:

”Capacitatea noastră de a oferi locuri de parcare tuturor solicitanților, inclusiv celor de la instituțiile din jur, a firmelor private, magazine, buticuri, este limitată. Nu vrem să fim  răutăcioși dar la o analiză rezonabilă privind locurile de parcare pe care le are la dispoziție Spitalul Județean, față de alte instituții din județ chiar și cu marile centre comerciale,  nu stăm deloc rău.

Avem în pregătire peste 400 de locuri de parcare. Logica acestei măsuri, de plată a spațiului de parcare, a plecat de la ideea asigurării unui confort și o calitate cât mai bună a serviciilor medicale pentru bolnavii care accesează  Ambulatoriul sau internările de zi”, a explicat managerul Vasile Rîmbu.

El a mai arătat că extinderea locurilor de parcare din partea din spate a Spitalului se explică prin reducerea acestor locuri de lângă Unitatea de  Primire a Urgențelor, unde se va construi noul Ambulatoriu.

”În contrapondere am sporit numărul de locuri de parcare la intrarea în Spital de pe Strada Scurtă, în vecinătatea DSP și  a Stației de Salvare. Vor fi aici încă 50 de locuri de parcare pe lângă cele  existente deja”, a transmis managerul Vasile Rîmbu.

Vor mai fi amenajate locuri de parcare și în curtea Spitalului Vechi, în zona fostului atelier de reparații aparatură medicală, unde vor fi amenajate peste 75 de noi locuri de parcare.

În fața UPU – Unitatea de Primire a Urgențelor, s-a desființat parcarea pentru că urmează să se construiască pe același amplasament, un nou ambulatoriu, cu șase etaje, cu toate dotările moderne aferente.

Managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu, a explicat rațiunea pentru care a cerut ca parcarea automobilelor în perimetrul administrat să fie cu plată:

”Toți care folosesc aceste locuri de parcare, fără excepție, de la manager până la cel mai mic angajat, care vor  să vină cu mașina la serviciu, trebuie să plătească. De asemenea, de la cel mai bine așezat financiar solicitant până la cel mai modest. Este un serviciu la cerere și ca orice serviciu la cerere, trebuie plătit. Este vorba despre un spațiu care necesită intervenție în orice moment. Întreținerea curentă, curățenia, reparațiile inerente, toate costă și nu trebuie ca acestea să afecteze bugetul Spitalului, care trebuie să își direcționeze banii către scopul principal al funcțiunii sale, oferirea de servicii medicale de cât mai înaltă calitate pacienților”, a mai spus Vasile Rîmbu.

El a dorit să clarifice și o problemă care a nedumerit pe unii privind modul de intrare a oficialităților în incinta Spitalului Județean , cu treabă oficială.

”Unii se întreabă cum vor intra delegațiile oficiale în curtea Spitalului. Cum va intra primarul, prefectul, alte oficialități. Vor fi oprite mașinile acestora la poartă și li se va încasa taxa de parcare? Răspunsul este simplu: pentru orice vizită oficială este un traseu prestabilit. Vor intra și vor ieși pe poarta 1, după un program oficial transmis”, a declarat managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *