Parcul de utilaje pentru deszăpezire al firmei DIASIL, pregătit să intervină în municipiul Suceava. Numărul utilajelor a fost suplimentat, iar stocurile de antiderapant au fost constituite

Ca în fiecare an la jumătatea lunii noiembrie, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut trecerea în revistă a utilajelor de deszăpezire pregătite de firma de salubritate DIASIL pentru iarna ce urmează. El s-a declarat mulțumit, după inspecția făcută împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi, însoțiți fiind de directorul societății DIASIL, Anton Curelariu.

Ion Lungu a constatat că ”firma de salubritate stradală DIASIL este pregătită cu utilaje pentru deszăpezire  și în acest an. Din decor lipsește doar zăpada și, mai în glumă, mai în serios, fiecare se roagă cum are interes. Vom vedea cum va fi când va ninge dar important este ca noi să fim pregătiți. Firma DIASIL s-a pregătit cu 34 de utilaje de deszăpezire din care 24 mari, 10 mici, dar și 13 utilaje manuale pentru trotuare precum și cu un stoc important de sare, 1000 de tone deja în depozit, alte 2000 de tone contractate,  precum și cu 2500 de tone de nisip.

Eu sper ca și anul acesta, ca și în anii trecuți să nu fie probleme în orașul nostru în ceea ce privește intervenția la deszăpezire. Utilajele sunt pregătite, sunt funcționale și vor interveni atunci când va fi nevoie”, a declarat primarul Sucevei.

El a anunțat că, tot începând de astăzi, 15 noiembrie, la Primăria municipiului Suceava va funcționa un dispecerat permanent unde cetățenii vor putea să sune, să solicite intervenția dacă și unde va fi nevoie. Ca în fiecare an, în zonele cu pantă va fi asigurat un tampon cu nisip și sare, pentru a nu exista probleme.

”Eu apreciez încă odată seriozitatea  firmei DIASIL precum și a celorlalți operatori de salubritate din oraș, care își fac datoria. Apreciez că își înnoiesc parcul în fiecare an. Chiar anul acesta, domnul Curelariu a adus alte cinci mașini, cu care a îmbunătățit parcul de intervenție al DIASIL”, a conchis Ion Lungu.

Viceprimarul Lucian Harșovschia arătat că |”responsabilitatea trebuie să fie împărțită, atât la Primărie cât și la firma de salubrizare, dar și o parte la suceveni. Ei trebuie să-și echipeze mașinile pentru iarnă. Precum se știe, atunci când ninge, acționăm mai întâi pe arterele principale, după care pe străzile secundare. Rugăm pe toți participanții la trafic să respecte normele pentru iarnă, îi asigurăm că iarna nu ne va lua pe nepregătite. Anul acesta s-a suplimentat numărul utilajelor pentru trotuare și sperăm ca operatorul să vină și cu forță umană mai multă, pentru că sunt momente în care trebuie acționat manual la deszăpezire”.

Directorul societății DIASIL, Anton Curelariu, a arătat că societatea pe care o conduce, ca firmă de salubritate, dar și el personal, are datoria, conform caietului de sarcini și contractului de concesiune să asigure pe cetățenii din oraș că iarna va fi bună din punct de vedere al traficului stradal și pietonal. ”Politica Diasil este: Un oraș curat! Noi suntem pregătiți pentru un maxim de zăpadă cu utilajele pe care le avem și cu atât mai mult  pentru condițiile normale de iarnă, iar orașul va arăta în sezonul rece bine spre foarte bine”, a dat asigurări Anton Curelariu.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *