PARCUL ȘIPOTE ȘI PĂDURICEA ZAMCA, ZONE VIITOARE DE PROMENADĂ PENTRU SUCEVENI

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a repus în discuție într-o conferință de presă desfășurată azi preluarea de către primărie a parcului Șipote. El a arătat că, la începutul acestei luni, a fost publicată în Monitorul Oficial legea privind posibilitatea preluării în administrație de către consilii locale a unor suprafețe de teren.
Legea permite ca unitățile teritorial administrative să poată solicita astfel de suprafețe, în cazul municipiului Suceava fiind vorba despre parcul Șipote și păduricea Zamca, în scopul transformării acestora în păduri parc. Legea prevede obligația unităților administrativ teritoriale de a realiza studii de fezabilitate pentru preluarea acestor suprafețe.
Lucian Harșovschi a arătat că procedura efectivă de preluare a acestor suprafețe, care acum sunt în administrarea Regiei Naționale Romsilva prin Direcția Silvică Suceava va fi una de durată, dar până atunci actul normativ permite realizarea unui lucru simplu: întreținerea acestor suprafețe de pădure care vor dobândi în perspectivă statutul de păduri-parc. El a arătat că vor putea fi făcute operațiuni de curățenie într-un mod ritmic, iar nu doar cu prilejul unor evenimente sau campanii generate dinspre societatea civilă sau alte structuri.
”Legea ne permite ca în pădurile-parc Șipote și păduricea Zamca să amenajăm alei din materiale ecologice, să amplasăm bănci, să permitem amplasarea de construcții provizorii din lemn cu o suprafață de maxim 15 mp. Nici pe departe nu se poate vorbi despre vreun bum imobiliar la parcul Șipote sau în păduricea Zamca” a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi. El a menționat că suprafața solicitată pentru parcul Șipote este de 55 ha, iar pentru păduricea Zamca de 105 ha și se lucrează în acest moment la actele necesare pentru preluarea în administrare a acestor suprafețe de către Unitatea administrativ teritorială municipiul Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *