Parcurile redeschise, nu și locurile de joacă, în județul Suceava. Administrațiile locale vor trebui să asigure gratuit măști celor cu venitul minim garantat

Instituția Prefectului  a transmis printr-un comunicat de presă că prefectul județului Suceava va convoca în cursul zilei de azi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru o analiză prealabilă a măsurilor ce vor fi adoptate la nivel județean, în strictă concordanță cu dispozițiile de la nivel central.

În acest sens, se va analiza propunerea prefectului de recomandare adresată autorităților publice locale de redeschidere a parcurilor, însă fără accesul în spațiile de joacă, urmând să fie respectate măsurile de distanțare socială.

O altă propunere, ce va fi supusă analizei CJSU Suceava se referă la obligativitatea purtării măștii în perioada stării de alertă în spațiile publice, respectiv posibilitatea stabilirii acestei obligativități la nivelul UAT-ului de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, funcție de situația epidemiologică existentă în dinamică.

În acest caz, autoritățile locale vor trebui să asigure gratuit aceste bunuri persoanelor care beneficiază de venit minim garantat, restul cetățenilor având posibilitatea achiziționării din resurse proprii sau din fonduri alocate în acest scop din bugetele locale.

 

 

În comunicat  se mai arată că ridicarea măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a celor 8 localități limitrofe, instituită prin Ordonanța Militară nr. 6 /2020, vine ca urmare, pe de o parte a demersurilor instituționale efectuate, anchetelor epidemiologice realizate la nivelul județului și a zonei aflate sub carantină, dar în principal, se datorează conduitei exemplare a sucevenilor, care prin atitudinea responsabilă manifestată, au înțeles că respectarea măsurilor, impuse de către specialiștii medicali, au menirea să protejeze vieți.

În aceste condiții, județul Suceava fiind pe o pantă descendentă, Instituția Prefectului vine cu rugămintea  de a privi  măsurile de relaxare graduală, cu precauție și prudență.

Prefectura a mai transmis că  în cursul zilei de astăzi va fi o ședință a Guvernului României și o ședință a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, unde vor fi luate decizii care vor crea cadrul administrativ de reglementare.

În județul Suceava o primă măsură a fost luată dimineață, când au fost ridicate toate cele 9 filtre de pe inelul de închidere a județului și cele 5 filtre instituite pe inelul de izolare de pe drumurile județene și comunale. Au mai rămas 5 filtre pe drumurile naționale care vor fi ridicate, gradual, după ce se vor lua hotărâri în acest sens.

”Respect sucevenilor care prin care printr-un comportament responsabil, au conștientizat că acțiunile individuale pot afecta comunitatea  și au depus un efort comun în toată această perioadă în care a fost instituită carantina pentru municipiul Suceava și cele 8 localități limitrofe, pentru a face posibil acest moment de care ne bucurăm cu toții”, transmite Prefectura Suceava prin comunicatul de presă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *