Părintele Ciprian Antălucă este noul preot paroh comunității romano – catolice din Suceava. Liturghia de instalare a avut loc azi la biserica Sfântul Ioan Nepomuk și a fost oficiată de ES Iosif Păuleț, episcop de Iași

Astăzi a avut loc ceremonia de instalare a noului preot paroh al comunității romano – catolice din Suceava, în persoana părintelui Ciprian Antălucă. Potrivit unui comunicat transmis de Biserica Romano- Catolică  Sfântul Ioan Nepomuk din Suceava și de Uniunea Polonezilor din România pe conturile de socializare proprii, după numirea ca episcop al Diecezei de Iași de către Papa Francisc, ES Iosif Păuleț a numit un nou părinte paroh pentru comunitatea romano-catolică din Suceava, în persoana părintelui Ciprian Antălucă. Sfânta Liturghie Solemnă de instalare a noului paroh a avut loc astăzi, 15 septembrie a.c., fiind concelebrată de însuși ES Iosif Păuleț, episcop de Iași, de preotul Ciprian Antălucă, parohul bisericii „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava, împreună cu preoți din decanatul de Bucovina, dar și din dieceza de Iași.
”Comunitatea poloneză din Bucovina îi urează bun-venit. Suntem convinși că prin ajutorul Duhului Sfânt şi al Maicii Domnului vom reuşi împreună să-l facem cunoscut şi iubit pe Dumnezeu”,  se mai arată în comunicat.

La ceremonie au participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, un număr mare de credincioși ai comunității romano – catolice din Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *