Parteneriat Suceava, România – Stiria, Austria, anunțat de președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a declarat azi că vizita delegației parlamentarilor austrieci, anul trecut, în Bucovina, începe să dea roade.

”Deja am primit invitația de a participa, în prima parte a lunii martie, în landul austriac Steiemark (Stiria) la discuții pe domenii de interes pentru județul Suceava. Parlamentarii austrieci care au fost în Suceava au identificat și stabilit parteneri austrieci în domeniul turismului, transportul aerian (stabilirea unor legături între Aeroportul Stefan cel Mare Suceava și cel din Graz), industriei, culturii și infrastructurii în sănătate, cu care reprezentanți ai județului Suceava să poarte discuții în vederea unor colaborări sau schimburi de experiență”, a declarat Gheorghe Fluture.

În acest context, el a spus că va  propune, în prima ședință a Consiliului Județean Suceava, aprobarea unei delegații care să participe la aceste discuții. De asemenea, el a invitat să participe alături de Consiliul Județean la discuții cu partea austriacă reprezentanți ai Universității Ștefan cel Mare, Camerei de Comerț și Industrie, ai Spitalului Județean de Urgență și ai Aeroportului Suceava, dar și reprezentanți ai stațiunilor de interes național, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, care se unesc într-o asociație de promovare turistică. ”Este un prim pas făcut  pentru o colaborare între județul Suceava și landul austriac Stiria, al doilea ca suprafață din Austria”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.