Pârtia de schi de pe Rarău, inaugurată azi de ministrul Turismului, Bogdan Trif. Au fost probleme la pornirea telegondolei dar și la accesul turiștilor cu schiurile spre pârtie

Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, a fost deschisă astăzi publicului larg în prezența ministrului Turismului, Bogdan Trif, care a semnat cu această ocazie omologarea celor aproape 3 kilometri de pârtie din masivul Rarău.

Finalizarea uneia dintre cele mai importante investiții ale ministerului Turismului, pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, începută în 2009, în valoare de peste 71 de milioane de lei, a reprezentat unul dintre obiectivele ministrului Bogdan Trif de la preluarea mandatului.

„Am reușit astăzi să finalizăm una dintre cele mai importante investiții pentru turismul din Bucovina și chiar din România! Îmi doresc ca turiștii să profite la maximum de acest proiect pentru că orice facem noi, ca autorități, este pentru oameni! Ministerul Turismului a finanțat acest proiect, iar autoritățile locale au avut responsabilitatea de a-l implementa. În același timp, rog autoritățile locale să înțeleagă faptul că treaba lor nu e nici pe departe terminată. Turiștii au nevoie ca toate aceste investiții să funcționeze fără sincope, să fie întreținute si dezvoltate permanent Am fost aici și în urmă cu câteva luni pentru a mă asigura că atunci când va ninge se va putea schia pe pârtia de la Câmpulung Moldovenesc. I-am atras atenția primarului că drumul de acces nu era asfaltat și i-am cerut să rezolve această problemă. M-am bucurat să observ că m-a ascultat și am venit astăzi până aici pe un drum refăcut și accesibil pentru oricine. Misiunea mea nu se va încheia astăzi. Pe perioada mandatului meu, pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc va fi sub observația mea atentă și îmi doresc ca acolo unde mai sunt mici retușuri de făcut , acestea să fie rezolvate imediat pentru că nu sunt indulgent când vine vorba despre siguranța turiștilor”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Pârtia de la Câmpulung Moldovenesc este una dintre cele mai importante investiții în infrastructura din zonă. Din totalul investiției de 71.789.853,77 lei, ministerul a alocat 64.423.223,38 lei, adică peste 90% din totalul plăților necesare pentru acest prim tronson al Pârtiei. Lungimea pârtiei este de 2,8 km, cu o diferență de nivel de 455 de metri, cu o lățime medie de 40 de metri și cu o înclinare de 16,2%. Pârtia beneficiază de instalație de zăpadă artificială și tot ce înseamnă instalații adiacente, de la telegondolă cu o capacitate de 1000 de persoane pe oră, la rețea de tensiune, parcare, anexe, rețea de alimentare cu apă, canalizare.

Din păcate, nu toate lucrurile au mers așa cum și-au dorit organizatorii și nici turiștii. Au fost probleme la punerea în funcțiune a gondolei, unde un senzor, se pare, nu a funcționat astfel încât aceasta a putut fi folosită abia după mai bine de două ore de la inaugurarea investiției. Mai mult, unii turiști și-au manifestat nemulțumirea pe rețelele de socializare pentru că nu au avut voie să urce cu schiurile în mijloacele de transport în comun care merg către pârtie.   Foto: Ministerul Turismului, Pârtia Rarău – Câmpulung Moldovenesc



Please follow and like us:

One thought on “Pârtia de schi de pe Rarău, inaugurată azi de ministrul Turismului, Bogdan Trif. Au fost probleme la pornirea telegondolei dar și la accesul turiștilor cu schiurile spre pârtie

  • 6 ianuarie 2019 la 10:40
    Permalink

    Chestiunile dependente de senzori de diferite feluri sunt numeroase, chiar prea numeroase, la Câmpulung și în general în zonă. Poate ca ar trebui să existe și ziariști care să le studieze și să atragă atenția asupra cauzelor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.