Mopan Suceava
Politica

Partidul Mișcarea Populară, primul partid important care a depus la BEJ Suceava lista candidaților pentru alegerile generale. Marian Andronache, primul pe listă la Camera Deputaților; Doru Lefter, deschide lista PMP pentru Senat. Declarații

Echipa Partidului Mișcarea Populară (PMP), Organizația județeană Suceava, a fost cea dintâi dintre partidele parlamentare care a depus oficial listele de candidați pentru alegerile general e programate pentru data de 6 decembrie 2020.

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, care candidează pe primul loc de pe lista Camerei Deputaților din partea acestei formațiuni politic a venit la Palatul Administrativ, în incinta căruia funcționează Biroul Electoral Județean,  însoțit colegii săi din staff – ul organizației și de o parte dintre candidați, printre care dr. Dorul Lefter, candidatul propus primul pe lista de candidați ai organizației PMP Suceava pentru Senat  și  Anca Gâtlan, secretar general al Organizației județene PMP Suceava, pe locul al doilea pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

”Astăzi am depus listele de candidaturi la Camera Deputaților și la Senat, din partea  Partidului Mișcarea Populară. Avem listele finalizate atât la Camera Deputaților cât și la Senat complete, cu oameni  tineri dar și cu oameni cu experiență. Îmbinăm tinerețea cu experiența, oameni profesioniști în domeniul lor de activitate care au făcut mai  puțină politică cu cei tineri , bine pregătiți și entuziaști.

Din  Parlamentul României cei care stau de 30 de ani acolo, ar fi timpul să plece acum acasă. Partidul Mișcarea Populară trebuie să schimbe, componența în Parlament, acolo  trebuie să intre oameni care să lucreze în interesul românilor.

La alegerile locale, Partidul Mișcarea Populară a avut rezultate foarte bune, suntem a treia forță politică din județ. Ne dorim în continuare rezultate foarte bune, cu o campanie corectă, sper din toată inima ca la alegerile parlamentare să fim pe locul 2 pe județ.

Nu am reușit să intrăm în administrațiile locale, la municipiul reședință de județ și nici în alte unități administrativ – teritoriale.  Dacă nu am putut face lucrul acesta pe plan local,  în Camera Deputaților mâ voi ocupa în continuare de problemele Sucevei . Pentru a dezvolta Suceava, trebuie să avem teren. Sunt cele 700 de hectare de la Stațiunea de Cercetări Agricole unde se face acum agricultură. Vom iniția un proiect de hotărâre împreună cu colegii mei în Parlamentul Românei,   un proiect de hotărâre pentru ca  aceste terenuri ale stațiunilor de cercetări, nu numai a celei din Suceava, dar și din alte municipii unde au în intravilan terenuri ale acestor stațiuni, care sunt mai degrabă nefolosite și care împiedică dezvoltarea orașelor.

La fel cum a fost proiectul de lege privind înființarea pădurii parc care s-a rezolvat, la fel  să fie inițiat un proiect de lege pentru ca municipiul Suceava să își continue dezvoltarea.

După 11 ani de la referendumul în care 11.5 milioane de români au cerut ca numărul de parlamentari să fie redus la 300 este inadmisibil ca votul românilor să nu fie dus  la îndeplinire.  Partidul Mișcarea Populară a inițiat 2 proiecte de lege în acest sens, pentru ca Parlamentul să fie compus din 300 de parlamentari.  Ultimul, depus acum doi ani, care este acum în Parlament, în subsolul ordinii de zi  de la Camera Deputaților,. Ne dorim să accedem cu mai  mulți parlamentari față de 2016, să fim o forță parlamentară, cu 40-50 de parlamentari,  pentru ca acest proiect să fie pus pe ordinea de zi, să fie discutat cât mai rapid și să fie pus în aplicare: Un Parlament cu 300 de membri, 100 de senatori și 200 de deputați. Din cei 500 de parlamentari de acum nu știu dacă măcar 100 au ceva de spus.

Ținta noastră pentru județul Suceava este cel puțin un deputat și un senator, dar credem că vom avea, PMP Suceava, doi deputați și un senator în Parlamentul României”, a transmis după depunerea oficială a candidaturilor, președintele PMP Suceava, Marian Andronache.  

Cu prilejul depunerii listei de candidați, a venit la Suceava și doctorul Doru Lefter, , medic  veterinar,  care a declarat că lucrează de 30 de ani în profesia sa, cunoaște foarte bine județul Suceava, în principal în zona rurală, are un cabinet unde lucrează șase medici și după ce a așteptat 30 de ani să fie reprezentat în Parlamentul României, crede că democrația reprezentativă este o chestiune reală.

”După 30 de ani în care am consiliat, am fost alături de oamenii din zona rurală a Bucovinei, aș putea să le fiu partener mai departe, în Parlamentul României ,  unde să duc problemele și unde să încerc să le rezolv.

 Candidez din partea Partidului Mișcarea Populară pentru că aici găsesc o serie de principii care se potrivesc foarte bine cu felul meu de a fi. Partidul Mișcarea Populară poate prezenta voința poporului, putem duce această voință  în Parlamentul României, ca unic partid care și-a asumat poziționarea pe centru dreapta de susținere a creștin – democrației. Prin el vom duce spiritul bucovinean în Parlamentul României și frumusețea morală a bucovineanului acolo. Ca o garanție în plus a faptului că un om politic poate să fie un om onest, un om onorabil. Asta ne propunem, cred  că vom face o echipă bună și că împreună putem reuși”, a declarat doctorul  Doru Lefter.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *