ActualitateMozaic

Pasăre rară, greu de întâlnit în natură – găinușa de alun, surprinsă în pădurile din Putna (link video, Romsilva, Adi Luca)

După imaginile superbe cu o căprioară și doi iezi, surprinse de silvicultorul Adi Luca într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna din cadrul Direcției Silvice Suceava, o nouă filmare, a aceluiași pasionat silvicultor, face furori pe internet. Tot la Putna, acum două zile, și-a făcut apariția o raritate de pasăre, o găinușă de alun.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva postează, pe contul oficial de facebook, noi imagini frumoase cu o găinușă de alun, surprinse într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna din cadrul Direcției Silvice Suceava, într-o filmare realizată de Adi Luca.

Iată și câteva informații prezentate de specialiștii Romsilva:

Găinușa de alun, numită și ieruncă, este o pasăre rară și foarte greu de întâlnit în natură. Trăiește la limita pădurilor de foioase cu cele de rășinoase, preferând pădurile dese. Se hrănește cu fragi, zmeură, afine, lujeri fragezi și muguri, iar uneori cu insecte și viermi.

Femelele și masculii se aseamănă, singura diferență fiind o gușă neagră și mărginită cu alb la masculi. Au o greutate de circa 500 de grame, sunt monogami, iar împerecherea are loc toamna, masculul având un ritual de împerechere spectaculos.

Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.

credit: Adi Luca – Ocolul Silvic Putna / Directia Silvica Suceava

Filmarea integrală aici: https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/1778756015914737/

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *