Administratie

Pași înainte pentru construirea autostrăzilor A7 Pașcani – Suceava și A8 Târgu Mureș – Iași, anunțați de Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că marți și miercuri au avut loc dezbateri publice pe tema Autostrăzii A7 Pașcani – Suceava iar cele trei Agenții Județene de Mediu din județele Iași, Suceava și Botoșani au trimis deja documentația favorabilă la București, ceea ce face ca autostrada până la Suceava să devină o certitudine.

Pe de altă parte, s-a întrunit Comisia Interministerială pentru Autostrada „Unirii” A8 Târgu Mureș – Iași și a primit aviz favorabil porțiunea cea mai grea din autostradă, zona montană, porțiunea Târgu Neamț – Pipirig – Poiana Largului – Ditrău – Miercurea Nirajului, pe o lungime de 159 km.

Asta înseamnă că urmează că Guvernul să dea Hotărârea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru a se începe procedurile de construcție a acestei autostrăzi.

”Pentru județul Suceava și Autostrada A7 nord – sud și Autostrada A8 est – vest sunt vitale pentru perioada care urmează. În ceea ce privește Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași, chiar dacă nu trece prin județul Suceava, trece prin proximitatea județului nostru, adică la Cristești, hotar cu Drăgușeni, la Târgu Neamț, nu departe de zona Fălticeni, Poiana Largului, la 22 km de Crucea Talienilor de pe drumul Mălini – Borca. Poiana Largului este destul de aproape de orașul Broșteni, dar și în apropierea orașului Toplița. De la Ditrău mai sunt 40 km până în Pasul Bilbor.

Ce vreau să subliniez este că CJ Suceava a intuit foarte bine nevoia modernizării drumului Mălini – Borca și suntem în plin proces de construcție, cum am intuit foarte bine drumul Vatra Dornei – Panaci – Bilbor, drumuri care fac legătura cu Autostrada A8. Sper ca, în câțiva ani de zile, apariția acestor două autostrăzi să își pună amprenta și mai mult pe dezvoltarea economică a județului Suceava.

Din punctul meu de vedere, noi, administrațiile locale, avem obligația să actualizăm planurile de urbanism, să modernizam drumurile spre autostrăzi, sa găsim zone pentru parcuri industriale și investitori în apropierea de autostrăzi, iar în viziunea mea vom pregăti proiectul „județul Suceava la Autostradă“, proiect care o sa aibă o nouă viziune privind dezvoltarea județul nostrum”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *