Paștele în Bucovina, a 11-a ediție. Cu puține excepții pensiunile din Bucovina sunt ocupate la maxim, transmite președintele CJ, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a arătat este al unsprezecelea an de când a debutat proiectul  Paștele în Bucovina apreciind că declicul în județul Suceava în ce privește numărul de turiști și dezvoltarea turismului religios în special a început în 2009, an în care la Suceava s-a adus pentru prima dată Lumina Sfântă. ”De atunci,dacă ne uităm la gradul de ocupare a pensiunilor turistice, la acțiunile care se desfășoară în această perioadă, Bucovina  a devenit un magnet, un principal pol de atracție pentru această formă de turism. Am făcut o statistică în județul Suceava pensiunile sunt pline. Mai sunt 10% locuri de cazare neocupate în Vatra Dornei. Sucevița de aproape o lună de zile este plină 100% dar și în municipiul Suceava de vreo două săptămâni nu mai sunt locuri de cazare. De asemenea sunt integral ocupate pensiunile din zonele Humorului, Câmpulungului  și Putna”, a spus șeful executivului județean.

El a mai arătat că pentru evenimentul Paștele în Bucovina, Consiliul Județean s-a organizat ca de fiecare dată, cu diverse acțiuni. ”Sâmbătă seară vom aduce Lumina Sfântă de la București. Am avut discuții cu Arhiepiscopia cu IPS Pimen, să fim pe aeroport, conform tradiției deja împământenite, să așteptăm Lumina Sfântă”, a transmis Gheorghe Flutur.  

În ziua de Paște, începând cu ora 11.00,  va fi un Concert de Paște,  coruri de copii vor cânta pe esplanada Casei de Cultură.  De aici, la ora 12.00  se va merge la Muzeul Satului unde va începe Festival de Paște care a devenit cunoscut în întreaga țară și străinătate. ”Vor fi acțiuni legate de obiceiurile  din ziua de Paște. Vom avea sfințitul coșurilor de Paște dar și un concurs de ciocnit ouă. Momentele cele mai importante sunt cele legate de clopote și de toacă. L-am invitat pe maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică, care va prezenta un concert extraordinar care va fi transmis pe un post național de televiziune – Favorit. Va fi o prezentare a bucatelor din ziua de Paște dar și un concert cu fanfara Zece Prăjini. Cred că evenimentul Paștele în Bucovina a contribuit și el la rândul lui la numărul mare de turiști care ne vizitează în aceste zile”, a apreciat Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *