Patru bărbați din Gura Humorului ridicați de DIICOT pentru tentative de viol și trafic de droguri

La data de 15.01.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților M.M.M., M.I.L., H.E.C. și V.A.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație și tentativă la viol.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații M.M.M., M.I.L., H.E.C. și V.A.C. au constituit un grup infracțional organizat ce avea ca scop comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.
Astfel, inculpații M.M.M. și M.I.L. procurau și vindeau substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv, atât direct de la locuința acestora, din orașul Gura Humorului, jud. Suceava, cât și prin intermediul inculpaților H.E.C. și V.A.C..

Inculpatul M.M.M. a recurs deseori la fapte de violență pentru a intimida persoanele pe care le suspecta că-i pot pune în pericol activitatea infracțională, printre cei agresați s-a aflat și inculpatul H.E.C

Totodată, la data de 22.06.2018, inculpatul M.M.M. ar fi încercat să agreseze sexual o victimă minoră, de sex masculin, sub pretextul că aceasta a venit neanunțată la domiciliul său, pentru a solicita produse cu efect psihoactiv.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că substanțele cu efect psihoactiv erau vândute la prețuri cuprinse între 10 și 20 de lei.

La data de 15.01.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 2 laptopuri, 13 telefoane mobile, 3 carduri de memorie, un stick USB și o sabie.

În cursul zilei de 16 ianuarie 2020, inculpații au fost prezentați în fața magistraților de la Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași și a jandarmilor din cadrul BSIJ Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Link video: https://www.diicot.ro/mass-media/2570-comunicat-de-presa2-16-01-2020

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *