Patru pakistanezi prinși de polițiști la miez de noapte între Vicovu de Jos și Gălănești. Doreau să ajungă în Italia

În noaptea de sâmbătă 10 septembrie, în jurul orelor 01:00, pe timpul efectuării activităților de patrulare, lucrătorii  din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Gălănești, au depistat pe DN 2H, în apropierea trecerii de nivel peste calea ferată dintre Vicovu de Jos și Gălănești, patru bărbați, din care trei cu rucsace în spate care veneau dinspre Vicovu de Jos,  care păreau dezorientați.

Polițiștii au  procedat  la legitimarea bărbaților și aflând de la unul dintre aceștia, care s-a exprimat în limba engleză, spunând că sunt din Pakistan, nu știu unde se află și în ce direcție ar trebui să meargă, și nu posedă niciun fel de document de identificare.

Aceștia le-au spus polițiștilor că au fugit din Pakistan cu intenția de a ajunge în Italia la un centru de azil. Traseul pe care ar fi migrat, ar fi fost, din câte au înțeles, din Pakistan în Turcia, Bosnia (?) și posibil Ucraina. Pe traseu ar fi folosit și  escorte plătite, fără a oferi alte detalii.

Nu au putut de asemenea furniza detalii cu privire la ruta de deplasare și modul în care au ajuns în România, pe raza comunei Gălănești, județul Suceava.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 32 de ani, au fost conduse la sediul Poliției municipiului Rădăuți de unde au fost ulterior predate Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră în vederea clarificării modului în care aceștia au ajuns pe teritoriul României.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *