Patru persoane, între care un copil de 9 ani, s-au răsturnat cu tractorul cu care plecaseră la cules de fructe de pădure, pe muntele Giumalău. Copilul și un bărbat au fost transportați la spital

În dimineața zilei de ieri, 14.08.2019, la ora 09.53, o femeie a sesizat prin SNUAU 112 faptul că pe muntele Giumalău, lângă cabana turistică, un tractor s-a răsturnat, iar un copil de 9 ani este rănit. 

În urma verificărilor efectuate a rezultat că în ziua respectivă, C. Gavril, de 25 ani, C. Tănase, de 49 ani, M. I. şi M.F, de 9 ani, toți din comuna Dorna Arini, s-au deplasat cu un utilaj agricol de tip tractor, pe muntele Giumalău, pentru a culege fructe de pădure.

În jurul orei 09:40, C. Gavril a manevrat tractorul, din apropierea Stânei de animale Giumalău pe un drum de pământ necatalogat, circa 500 m, iar după ce a trecut de Cabana Giumalău, fiind pe o pantă cu înclinaţie mare, a scăpat utilajul de sub control, care s-a răsturnat pe partea laterală dreapta. Doi dintre ocupanţii tractorului, respectiv minorul și bărbatul de 49 de ani au suferit vătămări corporale şi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Vatra Dornei de un echipaj SMURD şi un echipaj al Ambulanţei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămarea corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *