Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/06/zilele-sucevei-afis-2019.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Patru zile de sărbătoare de ”Zilele Sucevei”. Spectacole în parcarea Iulius Mall, pe esplanada Casei de Cultură dar și la Teatrul Matei Vișniec

Primăria municipiului Suceava  a făcut public programul manifestărilor care vor avea loc cu prilejul Zilelor Sucevei – 2019.

În data de 21 iunie,  la Iulius Mall, începând cu ora 17.00 va fi un spectacol sub genericul ”Tinere Talente” susținut de Bucovina Dance Studio și elevi de la Școala Populară de Artă ”Ion Irimescu”, conduși de profesorul Cristi Muntean. La ora 19.00 este programat un Spectacol de muzică ușoară, susținut de Sandra N, Andrei Ioniță – X Factor cu Bargan Gheorghe, Cristina Baban.

În data de 22 iunie, începând cu ora 11, pe esplanada Casei de Cultură  începe Târgul de Sânziene al Meșterilor Populari. Sub genericul ”Ne creștem viitorul”, această zi este dedicată în exclusivitate copiilor.  Vor fi ateliere de lucru pentru copii: olărit, țesut, încondeierea ouălor, păpuși, podoabe, cioplitură în lemn, coronițe de sânziene. Vor fi cântece și jocuri ale copiilor de la sat cu Ansamblul de obiceiuri Gura Izvorului” Vatra Moldoviței dar și Teatru de păpuși:  ”Punguța cu doi bani”, spectacol oferit de secția teatru de păpuși a Ansamblului Ciprian Porumbescu.

La ora 18.00 urmează întâlnirea cu Casian Balabasciuc sub genericul ”Citim poveștile lui Creangă” iar de la ora 19.00 va urma proiecția filmului ”Amintiri din copilărie”,  după Ion Creangă.

În aceeași zi, 22 iunie, la Iulius Mall, începând cu ora 18.00 pe scena amenajată în parcarea de lângă râul Suceava vor evolua tinerele talente:  elevi de la Școala Populară de Artă”Ion Irimescu” Suceava conduși de prof. Cristi Muntean și Bucovina Dance Studio. Va urma, în aceeași locație, spectacolul de muzică ușoară susținut de Doddy și Irina Rimes.

Duminică, 23 iunie, pe esplanada Casei de Cultură se va desfășura în continuare Târgul de Sânziene al Meșterilor Populari, expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești începând cu ora 08.00 și până la ora 21.00. La ora  16.00, Teatrul pentru copii și tineret ”Vasilache” Botoșani va prezenta, în aceeași locație spectacolul ”Soacra cu trei nurori”, de Ion Creangă.

În aceeași zi, după amiază, începând cu ora 17.00, în parcarea Iulius Mall, vor evolua din nou tinerele talente de la Școala Populară de Artă ”Ion Irimescu” Suceava conduși de prof. Cristi Muntean. Va urma un spectacol oferit de Viorica Dumbravă Galan cu Ansamblul Sălăceanca și Nicoleta Hafiuc.

La 19.30, pe scenă va urca tânăra și talentata artistă suceveană Alexandra Cuza. Va urma un spectacol al solistei Alesia iar seara  va fi încheiată cu concertul trupei Cargo. La ora 22.00 va putea fi vizionat un spectaculos foc de artificii.

Luni, 24 iunie, pe esplanada Casei de Cultură continuă Târgul de Sânziene al Meșterilor Populari, expoziție cu vânzare  de produse meșteșugărești. La ora 16.00 sub genericul ”Așa a fost jocul în sat”, va fi organizat un curs de inițiere în jocul popular, pentru copii și adulți.

De la ora 17.00 va începe un spectacol de muzică populară ”La târgul de Sânziene”, tot pe esplanada Casei de Cultură.  În spectacol: Călin Brătianu, Constantin Irimia, Casian Balabasciuc, Vasile Ungureanu și grupurile folclorice: ”DOR” Moara, ”NOIȚELE” Bogdănești, Grup copii Hârtop, ”Copchilele de la Calafindești” și Taraful ”Obcina”.

În aceeași seară, Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” va prezenta, începând cu ora 18.00 piesa ”Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec în regia lui Ioan Brancu, cu intrare liberă.

În parcarea Iulius Mall, începând cu ora 15.00, Fanfara municipiului Suceava va oferi publicului muzică de promenadă.

Începând cu ora 16.00 sunt programate discursuri ale oficialităților, înmânarea diplomelor de ”Cetățean de Onoare” și va avea loc sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie.

De la ora 16.30, în parcarea Iulius Mall va începe un spectacol de muzică populară, susținut de Ana Ilca Mureșan, Ansamblul Arcanul USV, Margareta Clipa, Ansamblul Ciprian Porumbescu, Andra Matei,  Ciprian și Doina Petroaie, Clara Hurjui, Gheorghiță Rotaru, Celina Gherghelaș, Alexandru Brădățan,  Gabriela Teișanu, Călin Brătianu, Sorin Filip.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.