PE 15 AUGUST 2018, GLASUL ROȚILOR DE TREN SE VA AUZI DE LA DORNEȘTI PÂNĂ LA PUTNA

Reprezentanți ai CFR  au confirmat astăzi că s-au purtat discuții noi la Suceava, privind reluarea traficului feroviar de călători atât pe traseul Dornești – Putna cât și pe ruta Dornești – Siret.

La Putna, lucrările de repunere în funcțiune a stației continuă inclusiv pentru repunerea în circulație a liniilor de cale ferată. La Vicovul de Sus, Primăria și-a făcut treaba, descongestionând terasamentul de vegetație. Se lucrează în continuare pentru reabilitarea celorlalte tronsoane. Se speră că până pe data de 15 august, lucrările de reabilitare a căii ferate Dornești – Putna să fie terminate. În același timp, se poartă discuții la nivelul structurilor naționale care gestionează traficul feroviar pentru a se relua circulația trenurilor și pe ruta Dornești – Siret. Se știe că o cale ferată Dornești – Siret a funcționat câțiva ani la sfârșitul anilor 80, începutul anilor 90. Se discută acum dacă s-ar putea repune în funcțiune și această nouă cale feroviară pentru transportul camioanelor de mare tonaj care tranzitează România, pe vagoane tip RO-LA.

Până acum este știut faptul că pe traseul Dornești – Putna se lucrează la reabilitarea căii ferate, fiind aduse materialele necesare, traverse în principal iar pentru stațiile de cale ferată de pe traseu s-a anunțat deja o licitație pentru lucrări de reabilitare, data limită de depunere a ofertelor fiind 10 iulie 2018. Anterior s-a anunțat în mass-media că s-ar putea relua circulația trenurilor pe traseul Suceava – Putna, ba chiar și pe traseul Iași – Putna, cu trenuri de tip automotor – gen ”Săgeata albastră”, care ar putea să readucă în atenția publicului călător posibilitatea de a călători pe acest traseu feroviar istoric, închis acum mai bine de șase ani.

Nimic nu era sigur până astăzi decât faptul că s-au început lucrările de reparații la calea ferată, fiind alocată în acest scop suma de 600.000 de lei iar alți bani, circa 180.000 de lei, au fost alocați pentru renovarea stațiilor CFR de pe traseul Dornești – Putna. În urma discuțiilor purtate de reprezentanții CFR cu responsabili din administrațiile publice locale din județ implicate în proiect precum și cu celelalte structuri  – asociații neguvernamentale și, nu în ultimul rând, cu prelați de la Mănăstirea Putna, în frunte cu starețul Mechisedec Velnic, apare ca certă reluarea circulației feroviare pe ruta Dornești – Putna, chiar înaintea datei de 15 august a acestui an, ziua marelui Hram al Mănăstirii Putna.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *