Pe 27 și 28 august, la Putna răsună muzica folk. ”Ridică-te, Ștefane!”, festival național de muzică folk, în parcul Chiliei

La sfârșitul lunii lui gustar a acestui an, în perioada 27 – 28 august, la Putna răsună muzica folk! Și nu oricum sau te miri de unde, ci în cadrul unui festival național de muzică folk, care poartă numele celui mai mare român al tuturor timpurilor, Ștefan cel Mare, dar și un îndemn care îți insuflă în minte versuri nepieritoare: RIDICĂ-TE, ȘTEFANE!

Nume mari vor evolua într-un loc cum nu se poate mai bine de ales – Parcul din apropierea Chiliei lui Daniile Sihastrul: Andrei Păunescu, Ștefania Iacob, Florin Săsărman, Valentin Moldovan, Vanghele Gogu, Cristian Buică, Walter Ghicolescu, Cătălin Stepa, Mihai Napu, Fără Zahăr. Sorin Poclitaru va prezenta evenimentul.

Gospodărită frumos și bine, cu oameni buni, frumoși și gospodari,  comuna Putna s-a transformat, în timp, într-o adevărată bijuterie turistică (recunoscută deja ca localitate turistică de interes local, mai e un pas mic până la național). Pe lângă oameni, natura a dăruit ce era mai frumos într-o zonă de dealuri și munți, iar istoria a lăsat locuri adânc însemnate de mari domnitori și mari oameni ai vremurilor care au trecut pe aici: de la Ștefan cel Mare care a pus istoria în fața lumii, în loc binecuvântat prin Biserica de Lemn și Mănăstirea Putna, la Daniil Sihastrul care a ales loc de rugăciune o stâncă în care și-a săpat chilie, la Ciprian Porumbescu, Eminescu, Slavici, Sbiera, Xenopol, Kogălniceanu, la regele Mihai și regina Ana, președinți ai României, multe, multe alte personalități.

Tocmai de aceea viața culturală este una foarte activă, de mare calitate și susținută constant. Și de cei care diriguiesc banii publici vremelnic, dar mai ales de oamenii locului și a celor din împrejurimi, ori trecători prin Putna, care participă și se bucură de concerte cu toate genurile muzicale, piese de teatru, lansări de carte, evenimente care marchează momente istorice, la toate acestea adăugându-se atracția mănăstirilor cu care Putna este binecuvântată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.