Pe 7 august, țânțarii, muștele și viespile din Rădăuți vor fi nimicite cu substanțe dispersate din elicopter. Localnicilor li se recomandă să nu iasă la plimbare între orele 5 și 8 dimineața

Primăria municipiului Rădăuți va efectua, în data de 07.08.2021 , în intervalul orar  05.00 – 08.00, activități de avio-tratament pentru combaterea țânțarilor și a muștelor, în zonele cu aglomerație locativă mai mare și pe zonele cu mulți arbori din zona centrală,  o suprafață totală de aproximativ 300 de hectare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Rădăuți, Corneliu Cârdeiu. El a explicat că de va utiliza, ca substanță insecticidă, Aqua K-Othrine EC 250 iar ca solvent, apa.

”Substanțele din gama K-Othrine (Aqua K-othrine) combat toate insectele dăunătoare și generatoare de disconfort din igiena publică, țânțari, muște, molii, viespi din zona urbană (parcuri, cartiere de locuințe, artere de circulație, zone de agrement). Insecticidul acționează prin contact și ingestie, asigurând un efect de șoc și o activitate bioacidă de 24 ore în aer și până la 60 de zile pe suport.

Deși substanța dispersată nu prezintă pericol pentru sănătate, se recomandă a se evita deplasarea, contactul cu pielea, cu ochii sau ingestia, pe cât posibil, în aceste zone, în intervalele orare menționate.

Dezinsecția va fi efectuata cu un elicopter specializat (Robinson R44),dotat cu instalație de dispersie, care aparține SC ” FLY COMP ANY” SRL Oradea”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Rădăuți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *