Pe culmile indolenței – disprețul taximetristului față de mascați

Vă propun spre analiză trei mici episoade din viața de zi cu zi a sucevenilor, confruntați cu pandemia, cu stresul zilnic, cu distanțarea socială, recte fizică, cu amânarea măsurilor de relaxare din cauza creșterii numărului de noi îmbolnăviri cu COVID 19 sau cum l-or mai fi denumit specialiștii pe virusul care face parte de ceva vreme din viața noastră de zi cu zi.

Un bărbat trecut bine de 50 de ani, cu probleme diabetice, purtător de mască, solicită prin dispecerat un taxi, la o firmă cu prestanță din municipiul reședință de județ. Domnișoara dispeceră livrează operativ comanda care este preluată iar în scurtă vreme mașina este la dispoziția solicitantului, la locația indicată.

Pasagerul dă să urce în spate, știind că acestea sunt normele: toate taximetrele trebuie să aibă folie de protecție între șofer și pasager, care obligatoriu trebuie să stea pe bancheta din spate, șoferul trebuie să poarte mască, pasagerul de asemenea. Taximetristul, un tulușcan de 35 – 40 de ani, plesnind de sănătate, fără mască și fără folie de protecție către bancheta din spate, îl determină pe un ton optimist pe cetățean: Haideți lângă mine, că n-am râie! Am în spate un harbuz și niște vinete.

Pasagerul convins se așează pe ”locul mortului” și îndrăznește a întreba: De ce nu purtați mască?

Ce mască? îi răspunde robustul taximetrist. Nu știi matale că totul e o făcătură, să ne omoare guvernul afacerile?

Pasagerul sugerează să fie pus aparatul de taxat în funcțiune.

Taximetristul se uită suspicios la el și apasă pe buton.

Pasagerul transpiră sub mască, știind de la medicii care au tot apărut pe la televizor că masca este bună pentru a-i proteja pe ceilalți, nu să te protejeze pe tine.

Taximetristul crăpând de sănătate perorează pe tot parcursul călătoriei despre ceea ce crede el că a înțeles din toată afacerea cu pandemia.

La capătul cursei, pasagerul îi cere șoferului bonul.

Măi să fie! Uite că nu am hârtie în aparat. Acum o să pun rola. Ia banii și pleacă rapid, să caute role pentru aparatul de marcat, pasă-mi-te.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *