Mopan Suceava
CulturalMozaic

Pe urmele barbarilor – aplicație de tip hartă interactivă, la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Național al Bucovinei implementează, în perioada februarie – octombrie 2024, proiectul cultural Pe urmele barbarilor, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Sesiunea de finanțare I/2024, Aria Patrimoniu Cultural Material.

Valoarea totală a proiectului este de 99.595 lei din care 80.795 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată de Administrația Fondului Cultural Național.

Ce vom face în proiect:

Proiectul Pe urmele barbarilor vizează dezvoltarea unei aplicații de tip hartă interactivă, care ilustrează o epocă istorică frământată, cea a migrațiilor din primul mileniu creștin. Împletind patrimoniul cu tehnologia, Harta Marilor Migrații va înlesni explorarea istoriei și a obiceiurilor populațiilor migratoare pe baza descoperirilor arheologice și a izvoarelor istorice scrise.

Aplicația va însoți vizitatorul „pe urmele barbarilor”, făcând posibilă cunoașterea istoriei și a artefactelor popoarelor de migratori care au tranzitat spațiul carpato-danubiano-pontic.

Obiectivele proiectului:

Obiectiv general: atragerea și diversificarea audienței publicului Muzeului Național al Bucovinei, prin implementarea de soluții inovative de valorificare și promovare a patrimoniului arheologic deținut de Muzeul de Istorie.

Cui ne adresăm:

Aplicația interactivă se adresează publicului tânăr și celui adult, turiști și localnici deopotrivă, vizitatori ai Muzeului de Istorie din Suceava.

Ce vom obține:

Împletind patrimoniul cu tehnologia, Harta Marilor Migrații va înlesni explorarea într-o manieră interactivă și atractivă a rutelor de migrație, a ritualurilor și a siturilor.

Puteți urmări desfășurarea proiectului pe www.muzeulbucovinei.ro , pe pagina de Facebook Muzeul de Istorie Suceava – History Museum, Instagram: muzeulbucovineioficial, facebook: Muzeul Național al Bucovinei.

Pentru detalii și informații, ne puteți contacta la telefon: 0230/216439, prin e-mail: contact@muzeulbucovinei.ro

Pe urmele barbarilor este un proiect implementat de Muzeul Național al Bucovinei, prin coordonator de proiect Constantin-Emil Ursu și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.“

  

Muzeul Național al Bucovinei

0230216439

www.muzeulbucovinei.ro

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other