PENSIONARII CU VENITURI DIN PENSII ȘI INDEMNIZAȚIE SOCIALĂ, DE PÂNĂ LA 990 LEI/LUNĂ INCLUSIV, BENEFICIAZĂ DE COMPENSARE CU 90% A PREȚULUI DE REFERINȚĂ AL MEDICAMENTELOR

Guvernul a aprobat azi o HOTĂRÂRE privind modificarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor pentru pensionari.
În scopul creșterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor, prin actul normativ aprobat azi, se asigură accesul la programul social al Guvernului privind compensarea cu 90% pentru medicamentele din sublista B prevăzută de HG nr. 720/2008, al pensionarilor cu venituri din pensii și indemnizație socială, de până la 990 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.
Creșterea plafonului de la 900 lei (cât era până acum) la 990 lei/lună inclusiv, a avut în vedere creșterea cu 10% a valorii punctului de pensie, începând cu data de 1 iulie 2018, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%. Limita maximă a veniturilor din pensii și indemnizație socială pentru pensionarii beneficiari ai Programului social pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor, se actualizează direct proporțional cu majorarea valorii punctului de pensie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *