”Pentru dezvoltarea turismului în județul Suceava avem ca prioritate asigurarea infrastructurii rutiere”, a transmis Gheorghe Flutur, după ce a verificat stadiul lucrărilor pe drumurile județene din zona Stulpicani

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a continuat astăzi verificările la lucrările care se fac pe drumurile din județul Suceava.

”Suntem în plin sezon al lucrărilor de asfaltare. Stulpicani este o localitate care va beneficia în acest an de importante lucrări de reparații și modernizare a drumurilor.

S-a asfaltat tronsonul de drum de la limita orașului Frasin până la intersecția spre Gemenea. Mâine se finalizează și lucrările la cei 4 km de drum Stulpicani – Gemenea. Aici a fost nevoie să folosim o grilă specială pentru a asigura o bună aderență cu stratul existent.

Urmează să începem lucrările la un alt tronson de 4 km de drum, de la Gemenea spre Codrii Seculari de la Slătioara. Acest drum, pe care dorim să-l și lărgim, este foarte afectat astfel că mai întâi se vor face lucrări de pietruire și de lărgire a patului drumului, urmând ca apoi să aplicăm două straturi de asfalt.

Astăzi am cerut celor de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava să înceapă întocmirea documentației pentru modernizarea drumului care leagă Câmpulung Moldovenesc de Stulpicani și care asigură accesul de la Câmpulung Moldovenesc spre Codrii Seculari de la Slătioara. Este încă un drum cu un peisaj de o frumusețe rară. Noi am intervenit deja pe acest drum pentru a repara un pod afectat de ape.

De luni, încă o formație de lucru va începe lucrări la drumul peste pasul Puzdra, Frasin – Stulpicani – Ostra – Broșteni. Vor începe lucrările dinspre Broșteni, de la Holda spre pasul Puzdra, astfel încât să ”atacăm” reparațiile la acest drum din ambele capete. Este un drum foarte important, așa  că ne-am  organizat să putem finaliza reparațiile cât mai repede.

Pe lângă localitățile menționate cu ocazia verificărilor din această săptămână, lucrările de reparații și modernizare continuă în aceste zile la Poiana Negri, Panaci-Glodu spre Bilbor și la Horodniceni. De luni începem lucrările la drumul Cajvana – Botoșana.

Pentru dezvoltarea turismului în județul Suceava avem ca prioritate asigurarea infrastructurii rutiere. Noutățile la care lucrăm în acest an se referă și la drumurile care asigură acces la Codrii Seculari de la Slătioara și trecerea prin pasul Puzdra.

Voi fi zi de zi pe șantiere la punctele de lucru unde se execută reparații pentru ca, atât timp cât condiţiile meteo ne mai permit, să finalizăm lucrările și să aducem drumurile la starea normală” a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *