Mopan Suceava
Actualitate

Percheziții DNA la Primăria Vatra Moldoviței, în cazul chelneriței angajate inginer la Apele Române după trei zile de stagiu la această primărie

Biroul de Informare și Relații Publice al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a transmis un comunicat de presă, ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, privind perchezițiile care se afectuează astăzi la Primăria Vatra Moldoviței dar și în alte locații, având legătură cu cazul mediatizat în ultima perioadă, cel al unei tinere care a fost angajată câteva zile la Primăria Vatra Moldoviței, anterior ea fiind chelneriță la un bar din municipiul Iași și mai apoi a fost transferată pe funcția  de inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Precum se știe, tânăra, absolventă a unei facultăți de chimie dar fără cunoștințe profesionale care să îi permită ocuparea acestui post, și-a dat demisia în urmă cu două zile. Anterior însă, angajatul instituției care a făcut dezvăluirile ce au dus în cele din urmă la ancheta DNA a fost demis din funcție, oferindu-i-se un alt post, pe care acesta l-a refuzat.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada martie 2020-2021.

În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, se precizează în comunicatul de presă că, atunci când împrejurările vor permite, procurorii DNA vor  fi în măsură să ofere detalii suplimentare.

Primăria comunei Vatra Moldoviței este condusă de liberalul Virgin Saghin, aflat la al patrulea  mandat.


Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *