Percheziții la locuința fostului deputat Alexandru Băișanu. Afaceri suspecte cu terenuri preluate pentru construirea unui grajd pentru cai, la Ipotești. Foto: Dinu Zară

Locuința din municipiul Suceava a  fostului deputat Ștefan Alexandru Băișanu, fost deputat și conferențiar universitar la USV, a făcut obiectul unei percheziții în dimineața acestei zile. Polițiștii și jandarmii au descins la domiciliul fostului parlamentar sucevean, astăzi pe la ora 8.00.

Cotidianul ”Monitorul de Suceava”  a anunțat pe pagina online că perchezițiile vizează documentarea unui dosar care privește un teren și un iaz din comuna Ipotești. În acea zonă fostul deputat și-a construit un adăpost pentru caii cu care copiii săi participă la concursuri hipice.

Tot în acest dosar, au mai fost cerute documente și de la Primăria Ipotești, care are în proprietate iazul în discuție.

Cel mai probabil, acest dosar are legătură cu plângerile pe care Corneliu Lefter, un fost asociat al deputatului, le-a înaintat în urmă cu aproximativ o lună la DNA, dar și la alte structuri de parchet și poliție. Corneliu Lefter îl acuza pe Băișanu de un șir întreg de ilegalități, inclusiv de faptul că i-ar datora o mare sumă de bani.

Se pare că în acest dosar este vizat și un executor judecătoresc, care ar fi comis, la rândul său, o serie de ilegalități pentru a-l ajuta pe Alexandru Băișanu. Perchezițiile sunt coordonate de Secția de Poliție Rurală Ipotești și vizează infracțiunea de șantaj. https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2021-08-05/Perchezitii-la-domiciliul-fostului-deputat-Alexandru-Baisanu#ixzz72eXKYPDA

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *