”Perioada medievală în miniatură – cetăți, domni, domnițe”, încep atelierele educaționale la Cetatea de Scaun a Sucevei!

Vacanța de vară începe la Cetatea de Scaun a Sucevei!

Muzeul Național al Bucovinei invită copiii să-și petreacă primele zile din vacanța mare la Cetatea de Scaun a Sucevei, explorând perioada medievală cu ajutorul poveștilor, jocurilor, întrecerilor și multe alte activități captivante și relaxante.

În perioada 14 – 17 iunie 2022, dăm startul celei de-a șasea ediții a programului educațional CETĂȚI, DOMNI ȘI DOMNIȚE – PERIOADA MEDIEVALĂ ÎN MINIATURĂ.

Copiii își vor demonstra îndemânarea și creativitatea în confecționarea unei cetăți medievale, a unei coroane domnești, a unor accesorii folosite de domnițe, precum și a altor obiecte care au legătură cu viața din perioada medievală. De asemenea, pentru momente de relaxare, invităm participanții la jocuri medieval: trasul la țintar, aruncatul cercurilor, dărâmatul obstacolelor, ghicitori, mimă.

”Îmbinând informațiile istorice cu jocul și joaca, ne dorim să oferim copiilor modalități atractive de petrecere a timpului, într-un loc încărcat de istorie. Activitățile sunt concepute pentru a fi accesibile diferitelor categorii de vârstă, de la clasa a I-a la clasa a VIII-a, astfel încât fiecare participant să plece cu o amintire plăcută și cu dorința de a reveni la Cetatea de Scaun și programele muzeale care se desfășoară aici”, transmit organizatorii.

Reprezentanții muzeului precizează că se vor forma grupe de maxim 20 de copii zilnic, activitățile desfășurându-se în spațiul amenajat al foișorului din parcul Cetății de Scaun a Sucevei.

Pentru înscriere și informații suplimentare puteți suna la numărul de telefon 0784 275644 de la Casa Custodelui.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *