Mopan Suceava
Evenimente

Permis reținut, lemn confiscat și sancțiuni contravenționale pentru un șofer din Soloneț care a efectuat transport ilegal de lemn fiind și băut la volan

La data de 11.05.2024, ora 16.05, polițiștii SPR 9 Șcheia au oprit pentru control pe drumul județean DJ178 – com. Bălăceana, o autoutilitară care transporta material lemnos.

S-a stabilit că autoutilitara a fost condusă de către un bărbat din com. Todirești, sat Soloneț, fiind încărcată cu material lemnos – lemn de foc esență fag. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar acesta nu a putut prezenta niciun aviz de însoțire a materialului lemnos. În urma verificării în aplicația SUMAL s-a constatat faptul că transportul nu deține aviz de însoțire.

După verificarea documentelor persoanale și ale autoturismului, polițiștii SPR9 Șcheia au solicitat conducătorului auto să deschidă pentru control bena autoutilitarei ocazie cu care aceștia au constat că în interiorul carcasei metalice se afla material lemnos – lemn de foc esență fag.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2,475mc lemn de foc fag, cu o valoare totală de 693 de lei, lemnul fiind confiscat și dat în custodie lucrătorului silvic.

Astfel, pentru transportul de material lemnos fără documente specifice șoferul a fost sancționat contravențional în baza Legii nr. 171/2010, aplicându-se și măsura complementară de confiscare a întregii cantități de material lemnos, iar pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.485 de lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *