PERSOANĂ ARESTATĂ PENTRU TENTATIVĂ DE OMOR, UNDEVA, PRIN JUDEȚUL SUCEAVA

Potrivit unui comunicat de presă transmis de procurorii suceveni, la data de 14 iunie 2018, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, dispunând la aceeaşi dată şi luarea faţă de inculpat a măsurii reţinerii pentru 24 de ore.
La data de 15 iunie 2018 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a fost sesizat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru 30 de zile, propunere care a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi emiţând mandatul de arestare.
Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:
În seara zilei de 09 iunie 2018, într-un loc public de pe raza unei comune din judeţul Suceava, inculpatul a exercitat un act de violenţă de intensitate ridicată asupra unei victime, pe fondul unui conflict spontan, respectiv a lovit-o cu un corp contondent în zona capului, cauzându-i leziuni traumatice, care necesită pentru vindecare 10 – 12 zile de îngrijiri medicale şi care nu au fost de natură să pună în primejdie viaţa victimei.
Exercitarea unui astfel de act de violenţă într-o zonă vitală, cu un corp contondent dur (o lopată) era aptă să conducă la suprimarea vieţii victimei, rezultat care nu s-a produs însă din motive independente de intenţia şi acţiunea autorului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică. Procurorii precizează în comunicatul de presă transmis că ”punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.
Precizăm, noi, cei de la Suceava Smartpress, că singura informație oferită de procurori este aceea că există. Lopata și zilele de îngrijiri medicale sunt detalii nerelevante. (N.R.)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *