Personalul auxiliar, cel care asigură concret funcționarea Spitalului Județean, lăsat uitării la împărțirea stimulentelor. Mesaj al președintelui PV Suceava, Dan Acibotăriță

Președintele Partidului Verde filiala județeană Suceava, Dan Acibotăriță a adus în atenție publică situația în care se află o categorie de angajați  ai  Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, care, deși sunt de o importanță vital pentru funcționarea unității,  care au fost umiliți și lăsați cu salarii foarte mici de fosta conducere, sunt în continuare ” posibil din cauza necunoașterii și a minciunii, lăsați cu lefuri mici”.

Este vorba despre  personalul de la întreținere, adică: instalatori, electricieni, liftieri, magazioneri, tâmplari, telefoniști, etc, care sunt oameni simpli, muncitori cu bun simț care și-au făcut datoria tot timpul, inclusiv acum când bântuie virusul, fără să se dea loviți sau să se ascundă. Ei sunt prezenți în tot spitalul. Fac paravane, inclusiv pe secțiile cu virus, desfundă canalizarea, schimbă becurile sau prizele, etc, etc.

”Aceste operațiuni se realizează în toate secțiile, iar leafa lor este atât de joasă încât nu depășește stimulentele pe care le iau unii angajați de la SJU. Este o bătaie de joc la adresa acestor oameni. Pe vremuri, managerul suspendat le-a promis o bonificație, după care a uitat de ea. Dacă acești oameni   nu sunt la datorie, Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se închide. Puterea unui virus este sub cunoașterea și priceperea muncitorilor. Imaginați-vă saloane, săli de operații fără becuri, nu tu lumină, geamuri care nu se închid, uși blocate, alimentarea cu apă spartă, lipsa căldurii, cum ar arăta un salon sau o altă zonă a spitalului cu  toaletele înfundate. Sunt scenarii micuțe, în raport cu ceea ce se fac acești minunați oameni.

Din punctul nostru, al verzilor suceveni, sunt posibilități legale de a primi și ei o bonificație, un stimulent pe lună. Asta doar dacă se vrea, iar în eventualitatea că nu se cunoaște partea legală, noi oferim consultanță”, a transmis Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde, filiala județeană Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *