Peste 10.000 de pachete de țigări în două mașini, la Bilca. Contrabandiștii au abandonat transportul și s-au întors în Ucraina cu focuri de armă pe urmele lor

Ieri, 05 septembrie 2019, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră suceveni au  observat, la Bilca, județul Suceava, în apropierea frontierei de stat, două autoturisme și mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-unul dintre acestea.

Polițiștii au intervenit pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi autoturismele și s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean.

Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit și au fugit pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a cazului.

Din primele verificări, în una dintre mașinile abandonate au fost observate mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mijloacelor de transport la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 128.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două autoturisme în valoare totală de 28.500 lei au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *