Peste 10.000 pachete cu țigări descoperite într-o anexă aparținând unui individ din Vicovu de Sus. Alte 3.500 pachete au fost găsite abandonate pe frontiera verde, la Brodina

Poliţiştii de frontieră din sectoarele Vicovu de Sus și Brodina au descoperit ieri  o cantitate  aproximativ 13.800 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 160.000 lei.

Astfel, în data de 29 septembrie a.c., în baza unui mandat emis de către Judecătoria Rădăuți, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza localității de frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava.

Percheziția s-a desfăşurat la un imobil, în prezența proprietarului, unde a fost descoperită, într-o anexă, cantitatea de 10.303 pachete cu ţigări, de provenienţă Duty-Free.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 120.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat, tot ieri, 29 septembrie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 20.25, aceștia  au descoperit pe direcția comunei Brodina, în apropierea frontierei de stat mai multe colete cu țigări.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.496 pachete țigări, în valoare de aproximativ 41.000 lei. Și în acest caz, tigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activitați infracționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.