Mopan Suceava
Actualitate

Peste 10 metri cubi material lemnos confiscați de polițiști de la doi frătăuțeni, la Vicovu de Sus și Frătăuții Vechi

În cursul serii de ieri, polițiștii au efectuat controale în trafic pentru depistarea celor care transportă ilegal material lemnos. Au fost confiscați peste 10 metri cubi lemn în valoare de cca. 8.000 lei și au fost aplicate sancțiuni contravenționale la Legea nr. 171/2010 modificată în cuatum total de 6.000 lei.

Astfel, sâmbătă seară, în jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Calea Cernăuți, orașul Vicovu de Sus, au oprit pentru control o autoutilitară având suspiciunea că ar transporta material lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 63 ani, din comuna Frătăuții Noi.

Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale și ale transportului constatându-se că bărbatul  nu deținea niciun aviz de însoțire a materialului lemnos. S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma verificării nu figura cu aviz de însoțire pentru transportul de material lemnos. Acesta a fost condus la sediul Ocolul Silvic Putna-Centrul de prelucrare a lemnului.

Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea totală de 4.88 metri cubi  de cherestea, grinzi, scânduri dar și lemn de foc.

S-a dispus confiscarea întregii cantități de lemn în valoare totală de 3.048,80 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 4.000 lei.

Astă noapte, pe la ora 02.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești l-au depistat pe un bărbat de 32 ani, din comuna Frătăuții Noi, care transporta pe DJ 178C din Frătăuții Vechi, cu autoutilitara, cantitatea de 4,61 mc cherestea rășinoase molid precum și cantitatea de 0,84 mc lăturoaie rășinoase, materialul lemnos nefiind însoțit de documente specifice de transport, așa cum sunt stabilite de normele privind circulația materialelor lemnoase.

S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă în sumă de 2.000 lei precum și confiscarea întregii cantități de material lemnos transportat, cu o valoare de 4.883 lei.

Materialul lemnos confiscat a fost predat în custodie reprezentanților OS Marginea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *