Mopan Suceava
Comunicate de presaSocial

Peste 100 de copii de la mai multe cluburi sportive din țară au participat la un eveniment de integrare a sportivilor ucraineni la Gura Humorului

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului a organizat, în parteneriat cu
Fundația Te Aud România și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a județului Suceava, prima ediție a turneului internațional de înot Cupa Primăverii.
În contextul recentului conflict armat din Ucraina, Liceul cu Program Sportiv Suceava a devenit casă pentru un număr de 23 de sportivi de înot de performanță ucrainieni, cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani. Aceștia au fost deja integrați în sistemul educațional românesc, își continuă studiile în
Suceava, în timp ce își păstrează atenția către sportul lor preferat – înotul.
Astfel, în cadrul competiției au participat peste 100 de copii de la mai multe cluburi sportive din
țară și străinătate, cu scopul principal de a contribui la integrarea sportivilor ucrainieni în
comunitatea sportivă județeană.
„Am aflat de grupul de sportivi refugiați din Ucraina prin rețeaua noastră județeană sportivă și neam dorit imediat să îi facem pe aceștia să se simtă bineveniți în comunitatea de înotători a
județului”, a declarat Florin Nistor, director al Clubului Sportiv Școlar Gura Humorului.
Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Primăriei Gura Humorului și a sponsorilor locali. Cu ajutorul acestora, la finalul concursului, sportivii au vizitat orașul Gura Humorului și împrejurimile, au luat parte la activități desfășurate în Parcul Ariniș și au descoperit zona.
„Sportul are acest rol extraordinar de a uni comunități și de a produce impact social, concept pentru care organizația noastră militează deja de cinci ani, atât la nivel județean dar și național. Acest eveniment a fost încă o oportunitate pentru noi de a sprijini copiii și tinerii sportivi prin sport și prin puterea pe care acesta o are”, a subliniat Gabriela Popescu, președintele fundației Te Aud România.
În România, până în prezent au ajuns mai multe grupuri de sportivi din Ucraina, unii la Suceava sau chiar la Brașov – o echipă de hochei de juniori. Comunitatea sportivă românească are potențialul de a-i integra și a-i sprijini în aceste momente cheie, când au nevoie de toată susținerea noastră.
„Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a județului Suceava va fi mereu aproape de tot ceea ce înseamnă dezvoltare sportivă, fie că este îndreptată către sportivii români sau cei de altă naționalitate”, a concluzionat Petru Enache – consilier D.J.S.T. Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *